Nieuws

Bitcoin, Ethereum en Ripple stabiel, NEO stijgt

Na een roerige week, met stijgende crypto koersen, zien we vandaag de crypto markt wat stabiliseren. De top 3 cryptocurrenies zien een lichte daling. Wel is er 1 munt die vandaag goed presteert: NEO.


Bitcoin (BTC) koers ziet lichte daling

Bitcoin (BTC) heeft een goede koersstijging meegemaakt op vrijdag 8 februari. De prijs voor 1 BTC steeg van $3400 naar $3690. De dagen hierna zien we dat de BTC prijs vrij stabiel verhandelt tussen de $3600 en $3700.

Op het moment van schrijven ligt de prijs voor 1 BTC rond de $3635. Eén dag geleden lag de prijs voor 1 BTC token rond de $3655. Dat betekent dat de koers vandaag met ongeveer 0,6 procent is gedaald. Dat de Bitcoin de winsten van vrijdag vast weet te houden is een goed teken. De laatste tijd hebben we maar al te vaak gezien dat na een koersstijging, de dagen erna alle winsten weer teniet werden gedaan door prijsdalingen.

Toch kunnen we pas echt spreken van een positief patroon als de Bitcoin koers tot boven de $4250 stijgt. Als dat gebeurd is de kans groot dat de belangrijkste digitale valuta ter wereld door stoot naar $5200. Aan de andere kant is het een teken van zwakte als de Bitcoin koers opnieuw terugzakt naar een koers van $3400. Als dit gebeurd is er een goede kans dat de munt richting de $3000 grens terugzakt.

 
bitcoin koersOok Ethereum (ETH) koers vrij stabiel

Ook Ethereum verhandelt de afgelopen paar dagen vrij stabiel. Op het moment van schrijven ligt de prijs voor 1 Ethereum token rond de $121. 24 uur geleden lag de prijs nog rond de $122. Dat betekent dat de ETH koers vandaag met ongeveer 0,5 procent is gedaald.

Ook voor ETH is het een teken van sterkte dat de koers de winsten van afgelopen vrijdag weet vast te houden. Als de koers de komende dagen boven de $117 dollar blijft zal er naar alle waarschijnlijkheid een nieuwe koersstijging komen die gaat proberen de weerstand te doorbreken.

Een prijsstijging tot boven de $135 verhoogt de kans op een rally richting de $165. Aan de andere kant zal een daling tot onder de $117 een teken van zwakte zijn. Als dit gebeurd is de kans groot dat de ETH koers terugvalt tot $100.

 Ripple (XRP) daalt met 1 procent

Ripple (XRP) moest afgelopen weke haar positie als grootste altcoin weer af staan aan Ethereum (ETH). De ETH koers is simpelweg meer gestegen dan de XRP prijs. Op het moment van schrijven ligt de prijs voor 1 XRP token rond de $0,302. 24 uur geleden lag de koers nog rond de $0,306. Dat betekent dat de koers vandaag met ongeveer 1 procent is gedaald.

Als de koers terugzakt tot onder de $0,30, dan is de kans groot dat XRP terugzakt richting de $0,28 en misschien zelfs tot $0,25.

Aan de andere kant zou het een teken van sterkte zijn als de XRP koers tot boven de $0,33 stijgt. Als dit het geval is lijkt Ripple er klaar voor om door te stoten richting de $0,40.

 
xrp prijsNEO koers stijgt met 4,8 procent

Eén van de enige cryptocurrencies die goed presteert vandaag is NEO. Op het moment van schrijven ligt de prijs voor 1 NEO token rond de $8,30. 24 uur geleden lag de prijs nog rond de $7,93. Dat betekent dat de koers vandaag met een kleine 5% is gestegen.

Als we de 7-daagse grafiek bekijken van NEO zien we een sterke opwaartse trend. Het is absoluut een teken van sterkte dat NEO winst weet te boeken, waar andere crypto’s terugzakken.