Bitcoin crash, inflatie, amerika, dollar
Bitcoin

Bitcoin flirt met 25.000 dollar en wacht op Amerikaanse inflatiecijfers

De Bitcoin koers kan zich langzaam weer focussen op de grens van 25.000 dollar. Na de spectaculaire stijgingen van de afgelopen dagen komt die grens weer in zicht. Eerder dit jaar hadden de bulls nog gigantisch veel moeite met die psychologische barrière.

Tijd voor inflatie

Terwijl de storm rondom de problemen voor de Amerikaanse banken nog niet eens is gaan liggen, is het alweer tijd voor een nieuwe inflatieprint. Het jaar 2022 en de eerste maanden van 2023 stonden nog volop in het teken van de inflatie en de renteverhogingen van de Federal Reserve.

Vandaag om 13.30u Nederlandse tijd krijgen we weer nieuwe inflatiedata uit de Verenigde Staten. De verwachting is dat de consumentenprijsindex binnenkomt op 6,0 procent, terwijl deze vorige maand nog op 6,4 procent lag. Wat dat betreft begint de inflatie echt te zakken, maar is de Federal Reserve er nog niet.

Amerikaanse CPI. Bron: forexfactory.com

De problemen bij de Amerikaanse banken, die de hogere rente van dit moment duidelijk niet aankunnen, maken echter dat de markt verwacht dat de Federal Reserve weleens klaar kan zijn met de renteverhogingen.

Op het moment van schrijven is de kans volgens de markt 43,9 procent dat de rente tijdens de volgende rentevergadering op het huidige niveau blijft. De overige 56,1 procent gaat naar een kleine renteverhoging van 0,25 procent. Dat is in principe goed nieuws voor Bitcoin.

Biden is optimistisch

De Amerikaanse president Joe Biden liet vorige week in een persconferentie weten dat hij optimistisch is over de CPI-print van vandaag. “Ik ben optimistisch over de CPI van volgende week. Hopelijk zijn we in een goede conditie”, aldus Biden.

Niet iedereen vertrouwt de cijfers die de Verenigde Staten vandaag zal publiceren. Als je het aan de populaire xTrends vraagt, dan kan het weleens zo zijn dat ze de cijfers manipuleren om een crash van de markten te voorkomen.

“Ik geloof dat de CPI van morgen wordt gemanipuleerd om een crash te voorkomen, om deze vervolgens enkele weken later stilletjes te herzien, zoals ze met de laatste paar CPI-prints deden”, aldus xTrends.

Cathie Wood van Ark Invest vraagt de Federal Reserve zelfs om van koers te wijzigen. “Als de Fed zich blijft focussen op indicatoren die achterlopen, zoals de CPI, en niet van koers wijzigt in reactie op de deflatoire krachten die de inversie van de yield curve ons laten zien, dan zal deze crisis meer regionale banken opslokken en het Amerikaanse banksysteem centraliseren”, aldus Wood.

Bitcoin nieuws

Waarom is de Bitcoin koers gedaald tot onder de $65.000?
Nvidia koers schiet 6,80% omlaag: ook Bitcoin in de problemen
Bitcoin koers daalt, maar Amerikaanse beurs valt harder
Meer nieuws

Meest gelezen

Elon Musk: Amerika gaat failliet
Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli
Tom Lee: Bitcoin koers gaat vanaf hier met 1.100% stijgen