Bitcoin Nieuws

Bitcoin futures ETF bereikt in twee dagen record van $1 miljard AUM

De ProShares Bitcoin ETF heeft een 18 jaar oud record gebroken door als fonds het snelst een miljard dollar activa onder beheer (AUM) te bereiken.


Succesvolle lancering

De ProShares Bitcoin Strategy ETF is het het snelste fonds ooit geworden dat $1 miljard aan beheerd vermogen (AUM) heeft bereikt. De lancering van de eerste Bitcoin futures ETF in de Verenigde Staten, genaamd BITO, heeft geleid tot een aantal unieke prestaties.

Eric Balchunas, ETF-analist van Bloomberg, meldde dat het fonds na slechts twee handelsdagen het snelste fonds ooit is dat een AUM van meer dan een miljard bereikt heeft. BITO overtrof met gemak de vorige recordhouder. Dat was een op goud gebaseerd fonds met de ticker GLD. Dit fonds deed er in 2004 drie dagen over om een miljard te bereiken.

De analist merkte dan ook op dat dit “poëtisch” was, verwijzend naar het feit dat Bitcoin digitaal goud wordt genoemd.

Balchunas zei: “Ik heb nog nooit zoiets gezien. Ik wed dat ProShares zelf ook geschokt is”.

Balchunas merkte op dat er mogelijk geen contracten meer zijn om te kopen als dit volume aanhoudt. Hij verwees daarbij naar een bericht van ETFStore-president Nate Geraci waarin staat dat bijna 45% van de BITO-blootstelling nu in futures-contracten van november is.

“Als BITO dit tempo van instroom aanhoudt, zal het tegen het einde van de maand geen futures meer hebben om te kopen vanwege positie limieten.”


Records verbroken

Het ProShares-fonds brak ook het record voor de hoogste eerste dag van organisch volume ooit. Het bereikte $1 miljard op 19 oktober toen het werd gelanceerd. Tijdens de eerste dag werden meer dan 24 miljoen aandelen verhandeld. Sinds de ETF live ging, heeft het meer dan $2 miljard in volume verhandeld.

Balchunas vertelt ook dat hij verwacht dat er op vrijdag een nieuwe Bitcoin futures ETF live zal gaan. Dit is waarschijnlijk de Valkyrie Bitcoin Strategy ETF. Deze zal de ticker BTF krijgen.

Het geweldige nieuws rondom de Bitcoin ETF’s heeft de Bitcoin koers laten stijgen tot een nieuwe All Time High van $67.275. Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 BTC rond de $66.000.

Bitcoin nieuws

CFTC voorzitter: “Bitcoin koers kan verdubbelen met duidelijke regelgeving” CFTC voorzitter: “Bitcoin koers kan verdubbelen met duidelijke regelgeving”
Investeerders verkopen massaal hun Euro en Pond voor Bitcoin Investeerders verkopen massaal hun Euro en Pond voor Bitcoin
Bitcoin en Ethereum koers crashen met 7 procent Bitcoin en Ethereum koers crashen met 7 procent
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin koers maakt zich op voor een grote uitbraak De Bitcoin koers maakt zich op voor een grote uitbraak
Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen? Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen?
XRP koers stijgt omdat de SEC de juridische strijd wil opgeven XRP koers stijgt omdat de SEC de juridische strijd wil opgeven
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten