Bitcoin Nieuws

Bitcoin Futures ETF dreigt de bovengrens van maximum contracten te bereiken

De ProShares Bitcoin Strategy ETF ligt op schema om een limiet te bereiken voor het aantal futures contracten dat is toegestaan. De EFT is een beetje te snel te populair is geworden.


Op schema om een limiet te bereiken

Na slechts een paar dagen handelen heeft de ProShares 1.900 contracten verkocht voor oktober. Er is een limiet van 2.000 voor de eerste maand door de Chicago Mercantile Exchange.

Er zijn al 1.400 contracten voor november en er is een algemene maximale limiet van 5.000 openstaande contracten, volgens Bloomberg. Een oplossing zou een potentiële overeenkomsten zijn. Echter brengt dit het gevaar met zich mee dat er te veel afstand wordt genomen van de Bitcoin prijzen.

President van het adviesbureau de ETF Store, Nate Geraci, merkte op dat het fonds zou kunnen gaan afwijken van de marktprijzen. Hij voegde daar aan toe:

“De ETF wordt gedwongen om blootstelling aan de Bitcoin prijs te verkrijgen tegen steeds hogere prijzen naarmate het verder op de futures curve komt.”

Door de lancering van concurrerende producten kan de vraag naar het ProSharesfonds afnemen. Voorbeelden hiervan zijn de Valkyrie Bitcoin Strategy ETF, die vandaag zal worden verhandeld, en de VanEck ETF, die naar verwachting op maandag 25 oktober zal worden verhandeld.

De ProShares ETF werd het allereerste fonds dat in slechts twee dagen de $1 miljard aan vermogen wist te bereiken. Het versloeg een 18 jaar oud record dat eerder in handen was van een op goud gebaseerd fonds.


Het momentum van de EFT

Eric Balchunas, senior ETF-analist van Bloomberg, zei dat het momentum op dit moment nog steeds moeilijk te stoppen is. Hij zei het volgende:

“Het ongekend vroege volume in BITO maakt het als een sneeuwbal die bergafwaarts rolt. Dit aangezien liquiditeit en assets meer liquiditeit en assets teweegbrengen.”

Balchunas denkt ook dat het succes van Bitcoin futures producten de goedkeuring van een spotgebaseerde Bitcoin ETF kan versnellen. Hierover zei hij het volgende:

“Zowel het succes, de algemene werking van ETF’s als de duidelijke kwestie van de potentiële capaciteit van futures kunnen de SEC ertoe brengen om te heroverwegen, of een pad voor een spot uit te werken.”

Op 18 oktober heeft Grayscale hier al op geanticipeerd en bereidt het zich voor om zijn populaire Bitcoin Trust om te zetten in een fysiek ondersteund product op basis van spotmarkten.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers daalt door sterk banenrapport uit Amerika Bitcoin koers daalt door sterk banenrapport uit Amerika
Bitcoin miner Marathon heeft blootstelling van 81,3 miljoen dollar op failliete Compute North Bitcoin miner Marathon heeft blootstelling van 81,3 miljoen dollar op failliete Compute North
Amerikaanse banenrapport komt op cruciaal moment voor Bitcoin Amerikaanse banenrapport komt op cruciaal moment voor Bitcoin

Newsbit Gisteren 10:06 u leestijd 1 – 3 min

Meer nieuws

Meest gelezen

Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar
Zal juridische overwinning van Ripple de XRP koers laten ontploffen? Zal juridische overwinning van Ripple de XRP koers laten ontploffen?
Terra Luna Classic (LUNC) token gaat door het dak dankzij Binance Terra Luna Classic (LUNC) token gaat door het dak dankzij Binance
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten