Bitcoin

Bitcoin futures ETF zal waarschijnlijk worden uitgesteld tot 2022

Onzekerheid over de regelgeving zou de oorzaak kunnen zijn van nog meer vertragingen bij de goedkeuring van langverwachte ETF Bitcoin-producten.


Meer dan 20 Bitcoin-ETF’s wachten nog op goedkeuring

Bitcoin fans moeten waarschijnlijk langer wachten op een Bitcoin-futures ETF zegt de directeur van onderzoeksbureau CFRA Todd Rosenbluth.

Rosenbluth vertelde dat hoewel een Bitcoin-futures product waarschijnlijk de eerste crypto-ETF zal zijn die goedkeuring krijgt, hij wel verwacht dat de vrij vage regelging verdere vertragingen zou kunnen veroorzaken. Er zijn nu meer dan 20 op crypto ETF’s die wachten op goedkeuring van de SEC. De toezichthouder heeft er nog geen een goedgekeurd en blijft de beslissingen steeds uitstellen.

De onderzoeker suggereerde dat regelgevers waarschijnlijk willen wachten tot ze alle aanvragen tegelijkertijd kunnen goedkeuren om zo een ​​”first-mover-voordeel” te voorkomen. Rosenbluth voegde toe:

“Het is mogelijk – sterker nog, we denken dat het waarschijnlijk is – dat we een vertraging van een Bitcoin-futures-ETF tot 2022 zullen zien, totdat de regelgeving duidelijker is.”


‘SEC moet meer controle krijgen over cryptohandel’

Jan van Eck, CEO van VanEck, merkte op dat de grootste zorg voor de SEC het verschil is tussen de werkelijke Bitcoin-prijzen en de prijs van het futures-contract, naast het potentieel dat fondsen te groot worden. Wanneer er een Bitcoin-rally is, kunnen futures tot wel 20% per jaar achterblijven, zei hij. Verder voegde hij eraan toe:

“de SEC wil enig inzicht hebben in de onderliggende Bitcoin-markten.”

Van Eck suggereerde ook dat de toezichthouder meer controle moet krijgen over crypto handel. Dit lijkt de toezichthouder al te proberen met zijn recente aanklacht tegen Coinbase en het stablecoin-uitleenproduct van de exchange. Andere populaire handelsplatforms zoals Robinhood zijn al gereguleerd en geregistreerd als broker-dealers.


Hoe gaat dit de BTC-prijs beïnvloeden?

Elke speculatie over een mogelijke vertraging zou de Bitcoin-prijs pijn kunnen doen. Een groot aantal analisten verwachten namelijk dat er deze maand nog een Bitcoin ETF goedgekeurd zou gaan worden. De koers is, mede vanwege deze verwachtingen, de afgelopen twee weken met 37,5% gestegen om op 12 oktober een lokale top van $58.000 te bereiken. Meer uitstel van regelgeving zou het huidige marktmomentum echter kunnen bedreigen.

Eric Balchunas, senior ETF-analist bij Bloomberg, heeft er echter nog steeds vertrouwen in. Hij zegt dat er 75% kans is dat een ETF deze maand wordt goedgekeurd. Eerder deze maand verlengde de SEC de deadline van vier BTC ETF’s met 45 dagen. Dit waren de Global X Bitcoin Trust, Valkyrie XBTO Bitcoin Futures Fund, WisdomTree Bitcoin Trust en Kryptoin Bitcoin ETF.

In september werd de fysiek ondersteunde Bitcoin ETF van Van Eck voor de tweede keer dit jaar uitgesteld. De beslissingsdatum werd door de SEC op 14 november vastgesteld.

Bitcoin nieuws

Bitcoin zakt onder de $60.000 nu instroom in ETF’s stokt
Verdere correctie Bitcoin: Koers mogelijk naar $50.000
Amerikaanse centrale bank geeft opnieuw gigantische fout toe
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Crypto-analist Ali Martinez voorspelt Enorme Bitcoin liquidatie
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?