Bitcoin Nieuws

Newsbit 15-08-2022 11:50 leestijd 1 - 3 min

Bitcoin gaat nieuwe week in met hoogste weeksluiting sinds juni

Na een volatiel weekend is Bitcoin erin geslaagd om de verliezen te beperken en daarmee een solide groene week-kaars te printen. Het lijkt erop dat de bulls eindelijk hun moment pakken in een maand die weinig Amerikaanse macro-economische gebeurtenissen kent. De Federal Reserve neemt namelijk pas in september weer een rentebesluit.

Fundamentals Bitcoin zijn sterk

De fundamentals voor het Bitcoin netwerk maken momenteel een sterke ontwikkeling door. Onder andere de moeilijkheidsgraad voor miners lijkt de komende dagen voor de tweede maal op rij te stijgen. Iedere 2.016 blokken – ongeveer twee weken – wordt de moeilijkheidsgraad voor het minen van Bitcoin aangepast op basis van de hashrate in het netwerk. Is de hashrate in deze periode toegenomen? Dan stijgt de moeilijkheidsgraad en andersom.

Nu noteert Bitcoin deze week waarschijnlijk de tweede stijging op rij. Wat betekent dat miners weer nieuwe apparatuur op het netwerk aansluiten en dat er kapitaal in de industrie stroomt. Over het algemeen is dat voor de koers een goed teken. De vraag voor de hodlers is natuurlijk hoe stabiel de recente rally’s zijn en of we daadwerkelijk te maken hebben met de start van een nieuwe bullmarkt.

Peter Schiff is bearish over Bitcoin

Het mag geen verrassing zijn dat ook Peter Schiff zijn licht weer heeft laten schijnen op de koersprestaties van Bitcoin. Peter Schiff is misschien wel de meest bekende Bitcoin-hater ter wereld. Peter Schiff is namelijk een zogenaamde goldbug, iemand voor wie goud de belangrijkste asset van zijn portfolio is. Goud en Bitcoin zijn twee investeringen die als store of value met elkaar concurreren en dat heeft als gevolg dat Bitcoin regelmatig kritiek krijgt van Schiff.

Als het aan Schiff ligt is de rally van Bitcoin er in ieder geval een van korte duur. “Het patroon blijft enorm bearish. Er is sprake van een dubbele top en een hoofd en schouders top”, aldus Peter Schiff. Op basis van zijn analyse verwacht de goldbug dat Bitcoin tot tenminste 10.000 dollar zal zakken. Een analyse waar we waarschijnlijk niet heel bang voor hoeven te zijn, aangezien Schiff er al jaren naast zit met zijn uitspraken over Bitcoin.

Bitcoin nieuws

Is Bitcoin bezig aan ontkoppeling van de traditionele financiële markt? Is Bitcoin bezig aan ontkoppeling van de traditionele financiële markt?
De groei van Bitcoin-geldautomaten daalt voor de eerste keer ooit De groei van Bitcoin-geldautomaten daalt voor de eerste keer ooit
Onderzoekers maken zich grote zorgen over klimaat impact Bitcoin Onderzoekers maken zich grote zorgen over klimaat impact Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen? Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen?
De Bitcoin koers maakt zich op voor een grote uitbraak De Bitcoin koers maakt zich op voor een grote uitbraak
Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten