Bitcoin

“Bitcoin-geldautomaten kunnen sekshandel vergemakkelijken”

Het Amerikaanse Government Accountability Office (GAO) heeft een rapport uitgebracht waarin de rol wordt beschreven die Bitcoin-geldautomaten kunnen spelen bij mensen- en drugshandel.


Nieuw rapport van de Amerikaanse Government Accountability Office

Het Amerikaanse Government Accountability Office heeft een nieuw rapport gepubliceerd. Hierin wordt beschreven hoe cryptocurrencies en crypto geldautomaten kunnen worden gebruikt om mensen- en drugshandel te vergemakkelijken. 

In het rapport worden twee belangrijke redenen uiteengezet waarom deze geldautomaten mogelijk helpen bij het faciliteren van criminele activiteiten.

“Terwijl geldautomaat providers zich bij FinCEN moeten registreren, zijn ze niet verplicht om routinematig de specifieke locaties van hun automaten te melden”, luidt het rapport. 

“Dit beperkt het vermogen van federale agentschappen om automaten te identificeren in gebieden die zijn aangemerkt als een hoog risico voor financiële misdrijven en waar mensen- en drugshandel betrokken kunnen zijn.”

Ten tweede voegt het rapport eraan toe dat crypto automaten ervoor kunnen kiezen geen informatie over de identiteit van een gebruiker te verzamelen. Dit zorgt op zijn beurt voor enige mate van anonimiteit. Dit maakt cryptocurrencies aantrekkelijk voor criminelen, aldus de onderzoekers. 

Het rapport citeert ook de FBI, die zei dat er een toename is geweest in het gebruik van crypto automaten voor illegale doeleinden, waaronder mensen- en drugshandel.

Volgens Coin ATM Radar, een website waarmee ATM-operators zelf ATM-locaties kunnen melden, verspreiden crypto-geldautomaten zich snel over de Verenigde Staten. In januari 2017 waren er in totaal 560 actief in de US Today, dat aantal is gegroeid tot ruim 30.000.

Bitcoin-geldautomaten
Aantal Bitcoin-geldautomaten in de VS Bron: Coin ATM Radar.

Het rapport kiest Bitcoin uit als de grootste boosdoener. 

“Bitcoin is de meest gebruikte virtuele valuta die instanties hebben waargenomen bij het faciliteren van illegale activiteiten. Dit zeggen functionarissen van verschillende federale instanties die we hebben geïnterviewd,” staat in het rapport.


Wil jij Crypto verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


De zorgen over cryptocurrencies

In juni 2021 rapporteerde de GAO over betaalmethoden die zijn geaccepteerd door platforms die betrokken zijn bij de Amerikaanse online commerciële seksmarkt, die volgens de GAO kunnen worden gebruikt voor illegale sekshandel. 

“Het internet heeft een online markt voor commerciële seks mogelijk gemaakt, die kan worden gebruikt om de prostitutie van zichzelf of anderen en sekshandel te promoten”, aldus de GAO.

De GOA analyseerde 27 platforms die zich bezighouden met de online commerciële seksmarkt. “Dergelijke platforms kunnen worden gebruikt om sekshandel te vergemakkelijken”, voegde de GOA eraan toe. 

Uit hun analyse bleek dat 15 van de platforms virtuele valuta accepteerden als een vorm van betaling, naast andere vormen van traditionele betaling. Drie hiervan accepteerden alleen virtuele valuta.

De GOA interviewde ook functionarissen van de Homeland Security Investigations-eenheid (ICE-HSI) van de Immigration and Customs Enforcement. Deze zeiden dat bepaalde “anonimiserende kenmerken” van cryptocurrencies sekshandelaren aantrekken. 


Drugshandel en crypto

De onderzoekers ontdekte ook dat cryptocurrencies kunnen worden gebruikt om drugshandel te vergemakkelijken, een link die al vele malen eerder is gelegd. 

Volgens het Cyber ​​Crimes Center van de ICE-HSI-eenheid, dat wordt geciteerd in het rapport. is naar schatting 80-90% van de transacties op het dark web gerelateerd aan illegale drugs. Deze transacties zijn allemaal crypto transacties omdat andere betalingstypes over het algemeen niet geaccepteerd op darkweb-marktplaatsen.

Het rapport citeerde de National Drug Enforcement Administration’s National Drug Threat Assessment. Deze toonde in 2020 aan dat cryptocurrencies steeds vaker werden gebruikt als middel om opbrengsten over de grens over te dragen.

Het is algemeen bekend dat drugsmarkten op het dark web al jaren cryptocurrencies gebruiken. Opvallende zaken zijn onder meer Silk Road (2014), Alphabay (2017), Wall Street Market (2019) en Buyersclub (2020). 

Volgens Chainalysis-gegevens die in 2020 zijn gepubliceerd, verdienden darkwebmarkten in 2020 meer geld dan in enig ander jaar. 

Meer recentelijk ontdekte Chainalysis dat crypto-gerelateerde misdaad een recordhoogte bereikte van $14 miljard in 2021. Dit cijfer vertegenwoordigde slechts 0,15% van de totale $15,8 biljoen aan cryptovolumes. Dit markeert echter het laagste percentage illegale transacties ooit in de sector. 

Bitcoin nieuws

Bitwise CIO: ‘Bitcoin ETFs zullen nog jaren kapitaal naar binnen trekken’
Bitcoin koers onder druk door macro-economische tegenwinden
Waarom crypto-experts voorspellen dat de Bitcoin koers veel verder gaat stijgen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Alarmbellen rinkelen: Signalen waarschuwen voor grote XRP koersval
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?