Bitcoin,

Bitcoin Hash Rate Bijna Boven de 100 Triljoen

Bitcoin (BTC) bereikt vandaag opnieuw een nieuw record. De hash snelheid is slechts enkele seconden verwijderd van drie cijfers.


Bitcoin Hash bereikt bijna 100 triljoen hashes

Volgens de statistieken website Blockchain.com bereikt de Bitcoin hashrate vandaag een snelheid van 94,7 triljoen hashes per seconde.

 
hashrate bitcoin

We zien dus dat de hashrate bijna boven de 100 triljoen ligt. Dat is zou voor het eerste zijn in de geschiedenis van de Bitcoin. Hash snelheid wil zeggen hoeveel rekenkracht er gebruikt wordt bij het verwerken van Bitcoin transacties. Hoe meer kracht er is, hoe veiliger het Bitcoin netwerk is.

In 2018 zagen we de hashrate flink onderuit gaan. De snelheid daalde zelfs even tot 32.00 EH/s. Hierna zagen we de hashrate stijgen en de BTC koers steeg mee tot boven de $10.000 dollar.


Fiat valuta begint de spanning te voelen

Volgens analist Max Keiser volgt de BTC koers in een bullrun traditioneel de hashsnelheid. Nu zegt hij dat de fiat valuta de spanning begint te voelen vanwege het succes van de Bitcoin:

“De Bitcoin hashrate gaat de 100 triljoen breken. Dit zal een probleem worden voor fiat, omdat datacenters die zich bezighouden met het onderhouden van fiat-systemen richting BTC worden getrokken,” schreef hij op Twitter op zondag.

Ook Hodlonaut, bekend van de Lightning Torch relay, vertelt dat de stijging van de BTC hashrate indrukwekkend is. Hij schreef op Twitter dat de in september 2017 de hashrate slechts op 6 triljoen hashes lag. Vandaag de dag neemt de hashrate elke 3 weken met hetzelfde aantal toe.

Het Bitcoin netwerk is nog nooit zo sterk geweest. Nu is het de vraag of de Bitcoin prijs zich aan de hashrate op kan trekken.


[Tijdelijk aanbod]: Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)

 

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers zakt naar $63.000 door teleurstellend inflatierapport uit de VS
Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Ontdek waarom de cryptomarkt vandaag een dip ervaart. Leer over de oorzaken, waaronder geopolitieke spanningen, economische onrust en belastingverhogingen in de VS.

Iconisch “Buy Bitcoin”-bordje verkocht voor ruim 1 miljoen dollar
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen