Bitcoin

Bitcoin hash rate daalt met 13,4% nadat Kazachstan internet afsluit

Kazachstan, het op één na grootste land ter wereld als het gaat om Bitcoin mining, kende gisteren ongekende politieke onrust door een forse stijging van de brandstofprijzen. Als gevolg hiervan nam het voorzittende kabinet van het land ontslag. Dit gebeurde echter niet voordat het staatsbedrijf Kazakhtelecom het internet van het land afsloot. Hierdoor daalde de netwerkactiviteit tot 2% van de dagelijkse hoogte.


Kazachstan zorgt voor 18% van hash-activiteit voor Bitcoin

De beslissing bracht een zware slag toe aan de Bitcoin-mining-activiteit in het land. Volgens gegevens verzameld door YCharts.com, daalde de totale hash-snelheid van het Bitcoin-netwerk in de uren na de sluiting met 13,4%. Dit ging om ongeveer 205.000 petahash per seconde (PH/s) tot 177.330 PH/s. Het land is goed voor 18% van de hash-activiteit van het Bitcoin-netwerk. 


Wil jij Bitcoin verhandelen op 1 van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier. en ga naar KuCoin.


Kazachstaanse brandstof prijzen verdubbelden plotseling

Slechts enkele dagen eerder had de Kazachse regering de prijsplafonds voor vloeibaar petroleumgas dat voor autobrandstof wordt gebruikt, afgeschaft om zich aan te passen aan de marktomstandigheden. Hierdoor verdubbelde de prijs van de ene op de andere dag, wat leidde tot gewelddadige protesten. 

Bitcoin nieuws

Bitwise CIO: ‘Bitcoin ETFs zullen nog jaren kapitaal naar binnen trekken’
Bitcoin koers onder druk door macro-economische tegenwinden
Waarom crypto-experts voorspellen dat de Bitcoin koers veel verder gaat stijgen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Alarmbellen rinkelen: Signalen waarschuwen voor grote XRP koersval
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen