Newsbit

china bitcoin

Bitcoin Hash rate is laag door feest in China

china bitcoin

Volgens rapporten zouden crypto miners in de Chinese provincie Yunnan een dag, of wellicht iets langer, buiten dienst kunnen zijn vanwege het 100-jarig jubileum van de Chinese Communistische Partij deze week.


Bitcoin mining ligt stil in Yunnan

Volgens Kevin Zhang, de vice president van mining bedrijf Foundry Services, waren gisteren alle grote Bitcoin mining bedrijven in Yunnan gesloten. Zhang zei dat hij persoonlijk op de hoogte was van ten minste twee crypto mining bedrijven. Deze komen uit de zuidwestelijke regio en ontvingen orders om de stroom uit te schakelen.

De sluitingen zijn naar verluidt te wijten aan de viering van de Chinese Communistische Partij. Deze vieringen vinden elk jaar op 1 juli plaats. Dit jaar is er het honderdjarig bestaan, waardoor de autoriteiten strengere maatregelen hebben genomen om te zorgen voor minder vervuiling. China staat op de 14e plaats qua slechtste land op het gebied van luchtkwaliteit, verkeer en politieke demonstraties. Grote industrieën, waaronder crypto mining en staalproductie, zullen naar verluidt tot een week worden stilgelegd. Dit is een poging om de stedelijke smog te verminderen en ongevallen te voorkomen.


Harde regelgeving in China

Het is echter onduidelijk of de verjaardag van de CCP rechtstreeks verband houdt met de sluitingen van de crypto bedrijven. Het kan namelijk ook zijn dat de Chinese crypto miners hun bedrijf voorgoed sluiten vanwege het hardhandig optreden van de regelgeving. Het Comité voor financiële stabiliteit en ontwikkeling van de Staatsraad kondigde in mei aan dat het Bitcoin mining zou inperken vanwege zorgen over financiële risico’s. Sinds die tijd zijn er verschillende rapporten opgedoken die suggereren dat de regering crypto mining heeft verboden in regio’s zoals Yunnan, Xinjiang, Binnen-Mongolië en Qinghai.

Sommige bedrijven hebben gezegd dat het mining verbod hen naar andere provincies in China drijft. Enkele andere bedrijven kunnen het land echter ook helemaal verlaten. Veel experts in de crypto wereld verwachten dat de strenge handhaving mining bedrijven ertoe aanzet om naar Texas te verhuizen. Daar is een overvloed aan hernieuwbare energie en een sterk gedereguleerd elektriciteitsnet.

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top