Newsbit

Bitcoin miner

Bitcoin Hash Rate stort even op mysterieuze wijze in met 40%

Bitcoin miner

Het Hash rate percentage van de Bitcoin daalde gisteren met 40%. Dit gebeurde in een zogenaamde ‘Flash Crash’ voor het netwerk.

 

De BTC hash rate daalde gisteren in enkele seconden van 98 EH/s naar 67,38 EH/s.


Mysterieuze crash blijft onverklaard

De plotselinge crash is vooralsnog onverklaarbaar. De crash is absoluut opvallend omdat BTC hashrate de afgelopen tijd telkens nieuwe hoogtepunten bereikten.

Slechts vijf dagen geleden is bereikte de hashrate van Bitcoin een recordaantal van 102 biljoen hashes per seconde. Dit is was een historische mijlpaal. Zoals al eerder opgemerkt, is het zo dat de hash snelheid van een crypto valuta hashing wordt genoemd. Hashing is een parameter die het aantal berekeningen aangeeft die een bepaald netwerk elke seconde kan uitvoeren.

Een hoger hashpercentage betekent meer concurrentie om nieuwe blokken te minen. Het verhoogt ook het aantal bronnen dat nodig is voor het uitvoeren van een 51 %. Hierdoor is het BTC netwerk veiliger bij een hoge hashrate.

Op het moment van publiceren is de hash snelheid van Bitcoin enigszins hersteld tot bijna 88.300.000 TH / s. Echter blijft dit nog steeds ver onder alle eerdere records.


Een hoge Hashrate is een positief teken

De afgelopen tijd hebben verschillende crypto analisten beweerd dat de stijgende hashrate een bullish indicator is voor de prijsprestaties van de Bitcoin.

In een tweet die in augustus werd gepubliceerd beweerde Bitcoin investeerder Max Keizer het volgende: ”De prijs volgt de hashrate en de hashrate grafiek zet zijn 9 jarige stijgende lijn voort”.

In november 2017 zagen we al eens eerder een plotselinge daling van de hash snelheid. Toen daalde de hashrate namelijk met 50%. Dit zorgde voor vertraagde transacties, een dalende koers en later zelfs tot een hardfork genaamd Bitcoin Cash (BCH).

Het is dus volgens velen van belang dat de BTC hash rate zo hoog mogelijk blijft.

 

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top