Bitcoin

Bitcoin hashrate daalt met 17% na hardhandig optreden in China

De hashrate van het Bitcoin-netwerk is gedaald nadat autoriteiten in de Chinese provincie Sichuan de stroom van 26 miningbedrijven hebben afsloten.


Daling van 16,94% in één nacht

De hoeveelheid mining kracht van de Bitcoin, daalde in de afgelopen dagen met 17%. Dit gebeurde nadat autoriteiten uit de Chinese provincie Sichuan de stekker uit 26 mining-bedrijven hadden getrokken.

Dalende hashrates kunnen een groot effect op de prijs van Bitcoin hebben. In april zorgden storingen in Xinjiang voor een verlaging van de hashrate van Bitcoin met 30%. Dit veroorzaakte een prijsdaling van $10.000. Deze keer daalde Bitcoin met 7% tot $31.205.

BTC koersverloop – Bron: Tradingview

Sommige miningpools werden harder getroffen door de sluitingen dan andere, meer gediversifieerde pools. Uit gegevens van BTC.com blijkt dat de miningpool BTC.TOP daalde van de 11e naar de 15e grootste pool na 51,39% van zijn hashrate te hebben verloren. De grootste pool, Antpool.com, verloor 14% van zijn hashrate.

De toekomst van de Chinese Bitcoin-mining ziet er somber uit. En dat is een groot probleem voor Bitcoin. Volgens sommige schattingen komt namelijk ongeveer 65% van alle rekenkracht die de Bitcoin-blockchain ondersteunt uit China.

Vooral Sichuan was een heel populair gebied. Miners gebruiken de overtollige goedkope waterkracht die wordt opgewekt door enorme dammen. De rest van het jaar trekken veel miners naar Xinjiang. Hier doen ze zich tegoed aan kolengestookte energiebronnen, wat scheelt in elektriciteitskosten. Maar vanaf nu kan dit niet meer. Xinjiang gaf opdracht om op 9 juni verschillende crypto-miningbedrijven te sluiten – een van de vele stopzettingsbevelen van het land.

China denkt dat Bitcoin-mining een enorme verspilling van energie is en niets nuttigs oplevert. Voorstanders beweren dat een doel van het betalingsnetwerk is om mensen te helpen toezichtstaten, zoals China, te omzeilen.

Bitcoin nieuws

Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?
Bitcoin Halving is voltooid: Wat betekent dit voor de toekomst?
Expert voorspelt miljardeninstroom voor Hongkongse Bitcoin ETF
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Crypto analist waarschuwt voor voor enorme koersval altcoins