Nieuws, Trending

Bitcoin heeft het lastig met $4000 dollar grens


Bitcoin heeft het erg lastig om de psychologische $4000 dollar grens te doorbreken. Is dit een reden om je zorgen te maken?


Is er reden tot paniek?

Nadat de Bitcoin koers afgelopen dinsdag (5 maart) een sterke koersstijging mee maakte had iedereen verwacht dat de BTC koers snel weer boven de $4000 dollar grens zou liggen.

Echter hebben we het bullish momentum snel zien afnemen wat er voor heeft gezorgd dat Bitcoin de afgelopen drie dagen weer stabiel verhandeld tussen de $3900 en $3930 dollar.

Het onvermogen van Bitcoin om een overtuigende doorbraak tot boven de $4000 dollar te forceren is geen goed teken. Doordat de stijgingen niet doorzetten verkopen BTC handelaren hun munten steeds sneller na een kleine winst te hebben geboekt.

Toch is er nog geen reden voor paniek. Pas als de Bitcoin koers onder de $3650 dollar zakt kunnen we gaan spreken van een bearish trend.


Stijging tot boven $4000 zou heel goed teken zijn

Op het moment van schrijven ligt de prijs voor 1 Bitcoin rond de $3920 dollar. 24 uur geleden lag de prijs ongeveer rond hetzelfde niveau, namelijk 3919 dollar. Dat betekent dat de koers vandaag nagenoeg gelijk is gebleven (+0,19%).

 


Onze verwachting is dat de koers nog 2 tot 4 dagen lang stabiel blijft verhandelen. Hierna kunnen we weer een nieuwe prijsbeweging verwachten. Als de koers tot boven de $4000 dollar stijgt dan is dat een teken van sterkte. Een koers van $4300 ligt dan in het verschiet.