Nieuws, Prijsanalyse

Prijsanalyse 5 maart: Bitcoin, Ethereum, Ripple, Binance Coin

Na een lange stabiele periode hebben we de cryptomarkt gisteren weer in elkaar zien zakken. Is dit een teken van een langdurige negatieve trend, of laad de koers zich op voor een flinke prijsstijging? In deze prijsanalyse proberen wij het voor je uit te zoeken.


Waarom zagen we een crypto crash?

Over het algemeen zien we dat de cryptocurrency markt periodes van hoge volatiliteit afwisselt met periodes van stabiliteit. De afgelopen anderhalve week zat de markt in een stabiele fase. Tot gisteren. De cryptocurrency markt kleurde plotseling donkerrood, maar wat deze plotseling val heeft veroorzaakt is niet zeker. Er zijn geen specifieke redenen die tot een crypto crash kunnen hebben geleid.

Volgens analisten zou een reden van de val de koersstijging van de dollar kunnen zijn. We zien namelijk ook dat de goud koers hierdoor is gedaald.

Ook zou de opwaartse trend van de Amerikaanse aandelenmarkt te maken kunnen hebben met de val van de cryptomarkt. Positief nieuws over de handel tussen de VS en China zouden kortetermijninvesteerders over hebben gehaald om hun crypto’s te verkopen en over te stappen naar de aandelenmarkt.


Prijsanalyse 5 maart: Bitcoin (BTC)

Na een week lang een stabiel koersverloop mee te hebben gemaakt, zien we dat de koers gisteren flink onderuit is gezakt. Dat is normaal gesproken een negatief teken. Wel zien we dat Bitcoin een sterk ondersteuningspunt vindt bij de $3700 dollar grens.

Als de BTC prijs onder de $3700 dollar zakt, dan is het mogelijk dat de koers tot $3350 dollar daalt. Aan de andere kant, als we een snel herstel zien van de Bitcoin koers, zal er een nieuwe gooi gedaan worden richting de $4000 dollar grens.

Een koersstijging tot boven de $3900 dollar zal in onze ogen betekenen dat de Bitcoin koers richting de $4200 dollar en hoger zal stijgen.

 
Bitcoin prijs


De komende dagen zijn dus cruciaal. De $3700 dollar grens en de $3900 dollar grens zijn belangrijke prijsniveaus om in de gaten te houden. Het is verstandig om een scherpe stop-loss aan te houden.

 

Prijsanalyse 5 maart: Ethereum (ETH)

Ook Ethereum heeft haar koers gisteren flink zien dalen. Toch lijkt de grootste altcoin vandaag weer een kleine comeback te maken. De munt daalde even tot onder de $126 dollar, maar vandaag zien we dat de ETH koers weer boven de $130 dollar ligt.

De $125 dollar geldt vooralsnog als een sterk ondersteuningspunt. Echter, als de koers onder deze grens zakt zal de koers kunnen dalen tot $115 dollar.

Aan de andere kant is het mogelijk dat de ETH koers een sterke comeback mee maakt. Allereerst zal de $145 dollar grens moeten worden doorbroken. Hierna zal de kritieke weerstand van $167 dollar moeten worden bereikt. Als dit prijsniveau doorbroken wordt is er een kans dat ETH doorstoot naar $200 dollar.

 Prijsanalyse 5 maart: Ripple (XRP)

Ripple is één van de minst volatiele altcoins en dat betekent dat XRP ook de minste last heeft gehad van de crypto crash gisteren. De koers zakte even $0,30 dollar maar is vandaag weer herstelt naar $0,311 dollar.

XRP heeft een sterk ondersteuningspunt rond de $0,295 dollar. Een val onder dit ondersteuningspunt zal kunnen zorgen voor een prijsdaling richting $0,27 dollar.

Echter, een koersstijging richting de $0,33 dollar zal een teken van sterkte zijn. Een doorbraak van dit niveau zal kunnen zorgen voor een koersstijging richting de $0,40 dollar.

 
xrp prijsPrijsanalyse 5 maart: Binance Coin (BNB)

De officiële munt van crypto exchange Binance, genaamd Binance Coin, presteert de afgelopen tijd heel erg goed. De koers stijgt vandaag zelfs tot boven de $13 dollar. Door de recente prijsstijging kunnen we zelfs gaan denken aan het bereiken van het hoogste punt in meer dan een jaar tijd.

BNB heeft een sterke ondersteuning rond de $9,50 dollar. Als de koers terugvalt onder dit prijsniveau kan de koers flink gaan dalen.

Aan de andere kant is de prijsstijging van vandaag een enorm positief teken. Hierdoor zal de BNB koers zomaar op kunnen lopen tot $15 dollar en daarna tot $18 dollar. Wij zijn op het moment positief gestemd maar we raden wel een strakke stoploss op $12 dollar aan.

 
BNB prijs