Prijsanalyse

Deep-dive: Is de Bitcoin bodemprijs bereikt?
Technische analyse: Ethereum koers duikt onder de $1.500, weinig kans op herstel
Mayer Multiple en MVRV Z-Score geven bodemsignaal voor Bitcoin
Ripple prijs lijkt klaar voor een enorme koersstijging
Cardano is klaar voor een enorme prijsstijging
Hoe staat de Shiba Inu prijs ervoor?
Ethereum koers crasht met 8%, wat kunnen we verwachten?
Ethereum prijsanalyse 5 oktober 2021
Vorige
1 van de 30
Volgende

Verschillen tussen verschillende crypto analyse 

Fundamentele analyse benadert de analyse van een activa op basis van zijn reële kenmerken, terwijl prijsanalyse beschouwt dat al deze informatie al in de prijs is inbegrepen. Met andere woorden, fundamentele analyse kijkt naar de financiën van een bedrijf, de concurrentievoordelen en vele andere factoren om de evolutie van de prijs te voorspellen. Aan de andere kant is prijsanalyse voor iedereen bereikbaar. Het enige dat je nodig hebt, is weten hoe je dit moet doen en hoe je toegang krijgt tot de prijsgrafiek van de crypto die je wilt analyseren. Een crypto analyse is dus minder gevoelig voor meerdere externe factoren. 

Wat moet je weten over prijsanalyses?

De grootste fout die je kunt maken wanneer je geconfronteerd wordt met een prijsanalyse, is erop vertrouwen als een feit. Prijsanalyse geeft je aanwijzingen over wat er kan gebeuren.  

Dit betekent dat wanneer je jouw prijsanalyse maakt, je altijd op hetzelfde moment moet handelen, wanneer dezelfde dingen gebeuren. Als de kans op de lange termijn aan jouw kant staat, moet je hem de tijd geven om daar te komen. Soms kun je in het begin pech hebben. Maar als de strategie echt goed is, kan het lonen in de loop van tijd. Uiteraard is het mogelijk om, ondanks een goede strategie, alsnog verlies te maken. 

Dit betekent niet dat je de prijsanalyse nooit mag aanpassen. De markt verandert continu. Een crypto analyse die nu werkt, werkt over een aantal maanden of jaren wellicht niet meer. Daarom is het verstandig om doorlopend te checken of je jouw prijsanalyse kan optimaliseren. 

Hoe gebruik je prijsanalyse

Als je het ons vraagt, is prijsanalyse een zeer goed instrument te investeren als je het combineert met inzichten uit fundamentele analyse. Altcoin nieuws, stablecoin nieuws en nieuws de belangrijkste exchanges zijn indicatoren die je vertellen wat de grootste beleggers in de markt willen dat je denkt. Dit betekent niet dat je altijd het tegenovergestelde moet doen van wat het nieuws zegt of andersom. Combineer prijsanalyse met het nieuws en jouw eigen ervaring in de markt. 

Hoe mijd je fouten bij een prijsanalyse? 

Denk je dat je weet hoe je het moet doen omdat je een video van 5 minuten hebt gezien? Veel online brokers, vooral degenen die in CFD’s beleggen, hebben een bibliotheek met video’s met uitlegvideo’s. Deze video’s geven in een paar minuten een algemeen idee over een beleggingsstrategie. Om daadwerkelijk een professional trader te worden, dien je er natuurlijk wel meer tijd en moeite te investeren dan alleen een aantal tutorials te bekijken. Video’s zijn een goede inleiding tot het onderwerp, maar er komt meer bij kijken dan alleen een aantal video’s. 

Leer van vorige prijsanalyses

Wanneer je een investering plant, is het doel om in de toekomst winst te maken. Je moet alles vergeten wat er in het verleden is gebeurd, want wat jou persoonlijk is overkomen, is niet relevant in de markt. Als het slecht loopt, denk je misschien dat de volgende keer de juiste moet zijn en moet je jouw investering verdubbelen. Dat is een erg grote fout! Ondanks dat de kans op winst hoger dan 50% kan zijn (door middel van gefundeerde prijsanalyses), kan het alsnog zijn dat de prijs de tegenovergestelde koers loopt. 

Bijzonderheden van de prijsanalyse van crypto’s 

Een dergelijke crypto analyse is een goed bestudeerd en onderzocht onderwerp. Er zijn veel goede boeken en technieken te vinden, maar de meeste zijn geschreven voor aandelen of fiat-valuta’s. Crypto’s hebben enkele bijzonderheden om in gedachten te houden. 

Volume is misschien niet genoeg 

Om prijsanalyse technieken te laten werken, heb je een echte markt nodig. Een nieuwe cryptocurrency met een zeer laag volume kan eenvoudig worden gemanipuleerd door slechts één belegger. Hoe groter het volume, hoe meer je kunt vertrouwen op de technische analyse. Maar vergeet niet om altijd ruimte te laten voor fouten. 

De volatiliteit is erg hoog 

De prijs van de cryptomunten kan erg variëren in een zeer korte periode. Op dit moment evolueren de markten voornamelijk met betrekking tot speculatie. Als gevolg hiervan moet je altijd stop losses gebruiken als je gaat beleggen. 

Crypto’s zijn niet gereguleerd 

Het gebrek aan regulering heeft grote voordelen, zoals flexibiliteit. Het staat echter ook veel praktijken toe die niet zouden zijn toegestaan in een gereguleerde financiële markt. Insiders hebben bijvoorbeeld een veel gemakkelijkere ruimte om te profiteren van de bewegingen van verschillende coins.