Ethereum, Prijsanalyse

Ethereum prijsanalyse 5 oktober 2021

Benieuwd hoe Ethereum ervoor staat? Vandaag analyseert onze analist de ETH grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten.


Ethereum week grafiek

Ethereum heeft een mooie bull candle gezet afgelopen week, waarbij de sluitingsprijs hoger is dan wat de koers de week ervoor is geweest. We traden mooi boven de dagelijkse zone (witte lijn) maar de wekelijkse rsi ondervindt helaas nog wel weerstand van de ema.

ETH week grafiek – Bron: Tradingview

Ethereum dag grafiek

Op de dag grafiek is de lokale structuur (onderste witte lijn op de grafiek) gebroken. Hierdoor trade Ethereum boven de dagelijkse zone (gemarkeerd met de bovenste witte lijn). Bij het breken van een structuur wordt vaak de Fib level 0.382 – 0.5 terug getest. Deze niveaus hebben op dit moment confluence met de onderste witte lijn die de structuur aangeeft. Dit zou daarom een mooi punt kunnen zijn om te kijken naar een long positie.

De ema’s zijn nog steeds bullish en het momentum begint toe te nemen. Dit zien we ook terug op de rsi die boven het 50 niveau en de ema beweegt. Zowel de rsi als de Ethereum koers hebben beide de downtrendlijn doorbroken. Een leuk feitje is dat wanneer de rsi eerder uitbreekt dit vaak een indicatie is dat de koers erachteraan gaat. En dat is precies wat er nu ook gebeurd is. De retest van de rsi op de gele trendlijn zou de perfecte instap geweest zijn.

ETH dag grafiek – Bron: Tradingview

Ethereum 4-uurs grafiek

De 4-uurs grafiek ziet er ook gunstig uit. De rsi loopt mooi gestaag omhoog maar heeft nog wel iets van weerstand op de ema. Een kleine rejection zou overeen kunnen komen met de daling naar de buy zone van onze analist. Er zal dan een ‘Bart Simpson” patroon gevormd worden. De ema’s staan op het punt om alleen bullish te gaan kruisen en dat is op de 4-uurs grafiek ook al een tijdje geleden.

ETH 4-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Conclusie

Al met al lijkt Ethereum voor de komende week bullish te zijn. Echter, zoals jullie al op de grafiek hebben kunnen zien verwacht onze analist vandaag of morgen nog wel een lichte daling naar de $3.100 zone om vervolgens weer omhoog te gaan. Weerstand zullen we daarna ondervinden rond de $3.700 en $4.000.