BTC Crash
Bitcoin, Prijsanalyse

Technische analyse: Grafiek van Bitcoin hint naar nieuwe correcties

De Bitcoin koers is momenteel aan het consolideren, nadat de eerste maand van 2023 vooral positief is verlopen. Op het moment van schrijven staat er voor januari een stijging van ongeveer 40 procent in de boeken, maar nu doen de eerste moeilijkheden zich voor. Het is duidelijk dat de bears zich niet zomaar overgeven geven aan de bulls.

Weerstand van 24.000 dollar

De afgelopen dagen klom de Bitcoin koers op tot ongeveer 23.950 dollar, maar de grens van 24.000 dollar bleek nog te moeilijk. Op het moment van schrijven is de correctie nog steeds bezig, maar is Bitcoin vanaf het laagste punt alweer een beetje opgeklommen. De koers bungelt met 22.914 dollar net onder de grens van 23.000 dollar. Ook daar lijkt de weerstand van de bears langzaam te groeien.

BTC technische analyse koers

Het diepste punt van deze correctie ligt op 22.519 dollar, waarna de koers weer een kleine sprong omhoog maakte. Met de huidige koers hangt Bitcoin op de uurgrafiek weer onder het 100-uurs voortschrijdend gemiddeld, wat vaak een belangrijke steun- of weerstandslijn is. De afgelopen dagen sprong de koers een aantal keren op van dat punt, maar op 30 januari verloor Bitcoin daar de steun.

Meer correcties op komst?

Als Bitcoin er niet in slaagt om weer op te klimmen naar de koers van 23.500 dollar, dan is het mogelijk dat we verder wegzakken. De eerste steun komen we tegen rond de koers van 22.650 dollar, waarmee dat een punt is om goed in de gaten te houden. Zeker als je op dagelijkse basis handelt. Voor mensen die Bitcoin kopen, puur om het voor langere tijd vast te houden, is het minder interessant om zaken als de uurgrafiek in de gaten te houden.

Na de koers van 22.650 dollar, moeten we de ogen richten op de grens van 22.500 dollar. Daar sprong Bitcoin recent immers van omhoog naar de huidige koers van bijna 23.000 dollar. Het is mogelijk dat Bitcoin tot het nieuwe rentebesluit van de Federal Reserve van woensdag een beetje besluiteloos blijft.

Bitcoin nieuws

Mt. Gox verstuurt nog meer Bitcoin: Terugbetalingen bijna voltooid
Tom Lee: Bitcoin koers gaat vanaf hier met 1.100% stijgen
Deze indicator voorspelt een reusachtige Bitcoin koersstijging
Meer nieuws

Meest gelezen

Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli
Bitcoin opleving snel ten einde volgens JPMorgan-analisten
Ripple koopt voor $1,4 miljard aan eigen aandelen terug in aanloop naar beursgang