Bitcoin Nieuws

Bitcoin koers daalt nu markt zich schrap zet voor meer renteverhogingen

De prijs van Bitcoin is gedaald met meer dan 3 procent in de afgelopen 24 uur en staat nu op 22.974 dollar. Omstreeks 11 uur ‘s avonds bereikte de cryptomunt zelfs een dieptepunt van 22.400 dollar. Deze daling trok de rest van de cryptomarkt mee naar beneden. De koersval komt voorafgaand aan de aankondiging van de Federal Reserve, die morgen plaats zal vinden. Er wordt verwacht dat de Amerikaanse centrale bank de rentetarieven zal verhogen, maar met hoeveel is de grote vraag.

BTC koers 31 jan

De cryptomarkt volgde de bewegingen van Amerikaanse aandelen naar beneden, waarbij de S&P500 met 45 punten ofwel 1,1% daalde naar 4.025 punten, terwijl de tech-beurs Nasdaq 198 punten ofwel 1,7% daalde naar 11.423 punten.

Zowel crypto als traditionele handelaren verkochten hun activa omdat ze verwachten dat de Federal Reserve morgen zijn agressieve rentebeleid voort zal zetten.

Gaat de Fed de rente weer verhogen?

Vorig jaar verhoogde de Fed de rente zeven keer, waardoor activa met een hoog risico zoals Bitcoin of technologieaandelen minder aantrekkelijk werden. De Amerikaanse dollar profiteerde hiervan, aangezien beleggers zich terugtrokken naar dollars. Dit resulteerde in een stijging van 0,32% van de Amerikaanse dollar-index maandag.

De Amerikaanse centrale bank begon vorig jaar met een agressieve verhoging van de rentetarieven met vier keer 75 basispunten. Maar daarna vertraagde het door de rente met slechts 50 basispunten te verhogen. Analisten verwachten dit keer een nog kleinere stijging, waarbij de meesten een renteverhoging van 25 basispunten voorspellen.

De Bitcoin koers is de afgelopen maanden flink gestegen. De crypto is sinds 1 januari 2023 bijna 37% in waarde gestegen. De vraag is of de cryptomarkt zijn goede prestaties door kan zetten na het rente besluit van de Fed morgen.

Bitcoin nieuws

Federal Reserve slaat handen ineen met ECB en vier andere centrale banken
El-Erian: ‘Bankencrisis vraagt beter beleid van Federal Reserve’
Willem Middelkoop beveelt Bitcoin aan tijdens bankencrisis
Meer nieuws

Meest gelezen

Mogelijk bankrun op ongeveer 190 Amerikaanse banken
Onbekende Ethereum-rivaal schiet met 97 procent omhoog
4 tekenen dat 26.000 dollar het plafond was voor Bitcoin

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten