Federal Reserve (Fed)

Fed is een afkorting voor de Federal Reserve System, dat is de centrale bank van de Verenigde Staten. De Fed is verantwoordelijk voor het beheer van de geldvoorraad, het reguleren van de rentetarieven en het bewaken van de financiële stabiliteit.

Wat is de Federal Reserve?

De Fed is een afkorting voor de Federal Reserve. Dit is de centrale bank van de Verenigde Staten. De Federal Reserve is onderdeel van een groter systeem, genaamd het Federal Reserve-systeem. Dit zijn 12 regionale centrale banken die gevestigd zijn in verschillende steden in de Verenigde Staten.

De Federal Reserve en het Federal Reserve-systeem zijn opgericht in 1913. Dit als reactie op grote problemen die plaatsvonden in de Amerikaanse economie. De Fed is geen eigendom van de staat. Alle banken met een federale banklicentie moeten lid worden, banken met een licentie van een deelstaat kunnen daarvoor kiezen als ze aan bepaalde voorwaarden voldoen. De Fed houdt zich voornamelijk bezig met monetair beleid. Daarnaast houdt de bank toezicht op het binnenlands betalingsverkeer.

Waarom is de Fed belangrijk?

De Fed is belangrijk omdat het verantwoordelijk is voor het beheer van de geldvoorziening en het bewaken van het financiële systeem. De Fed is ook verantwoordelijk voor het beheer van de inflatie en het bepalen van de rentetarieven, waardoor de economie stabieler blijft.

Regulatie nieuws

Deep-dive: De instorting van banken en de gevolgen voor crypto
Deep Dive: Was er fraude in het spel bij het faillissement van Celsius?
Sam Bankman-Fried stelt herzien borgtochtpakket ‘tegen volgende week’ voor
Meer Regulatie nieuws

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten