ethereum crash
Ethereum, Prijsanalyse

Technische analyse: Ethereum koers duikt onder de $1.500, weinig kans op herstel

Ethereum is dit weekend aan een stevige daling begonnen die de munt van 1.600 naar 1.500 dollar bracht. De hype rondom de Merge is vervangen door een grote angst voor nieuwe dalingen. Het optimisme was groot na de stijging die Ethereum tot een koers van 2.000 dollar bracht, maar inmiddels lijkt duidelijk dat het om een bearmarkt rally ging.

Ethereum krijgt een klap

Het is Ethereum niet gelukt om het momentum rondom de weerstandsniveaus van 1.660 en 1.675 dollar vast te houden. Als gevolg daarvan begon de munt aan een nieuwe correctie die op het moment van schrijven nog niet voorbij is. Op het moment van schrijven handelt Ethereum met een koers van 1.449 dollar onder het 100-uurs voortschrijdend gemiddelde en lijkt er weinig kans op herstel.

Als klap op de vuurpijl lijkt er zich een bearish trendlijn te vormen in de uurgrafiek die momenteel rond de koers van 1.480 dollar ligt. De volgende grote weerstand op de weg omhoog vinden we voor Ethereum op het niveau van 1.540 dollar. Een sterke run van de bulls heeft de potentie om Ethereum boven de 1.565 dollar te brengen, om daarna weer een poging voor de 1.600 dollar te wagen, maar de bears zijn om dit moment in controle.

Meer verliezen aan de horizon?

Als het Ethereum niet lukt om op de korte termijn boven de 1.480 dollar uit te breken op de uurgrafiek, dan kunnen de problemen zich opstapelen. De sterkste steun vinden we op dit moment rond de zone van 1.425 dollar, maar heel sterk ziet het er allemaal niet uit. Het is een tijd van grote onzekerheid, met name op macro-economisch vlak en dat zien we terug in de koersen van vrijwel alle financiële assets. Van aandelen tot Bitcoin tot Ethereum, ze gaan allemaal gebukt onder de onzekerheid.

De volgende grote steun voor Ethereum na de 1.425 dollar hangt op het niveau van 1.400 dollar op de uurgrafiek. Als ook die koers niet houdbaar blijkt voor de bulls, dan moeten we onze ogen richten op de 1.320 dollar. Verliezen de bulls ook die lijn, dan komt de 1.250 dollar in zicht. Zekerheid bestaat niet in de cryptowereld, maar op dit moment is er even weinig positiefs te bespeuren in de grafieken.

Ethereum nieuws

Bankgigant lanceert door goud gedekte cryptomunt voor particulieren
Grayscale verwacht binnenkort Ethereum ETF, ondanks stilte van SEC
BlackRock ziet slechts ‘een klein beetje’ vraag naar Ethereum ETF
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Alarmbellen rinkelen: Signalen waarschuwen voor grote XRP koersval
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?