Ethereum Nieuws, Prijsanalyse

Ethereum Nieuws, Prijsanalyse

Ethereum koers crasht met 8%, wat kunnen we verwachten?

De Ethereum koers is, net als eigenlijk de hele cryptomarkt, vandaag hard gecrasht. Slechts een paar dagen geleden bereikte de altcoin nog een ATH van $4.870, maar vandaag crashte de prijs onverwachts met 8% tot $4.250. Wat kunnen we verwachten na de grote crypto crash vandaag?


Ethereum 1D grafiek

Op de 1-daagse Ethereum prijsgrafiek is de grote koersval goed te zien. De prijs is in 1 dag gedaald van $4.570 naar $4.250. 1 ETH token wordt op het moment van schrijven verhandeld voor $4.290, wat betekent dat de koers vandaag met 8,35% is gedaald. Het handelsvolume is de afgelopen 24 uur echter met meer dan 52 procent gestegen.

De bovenwaarde van de Bollinger-band ligt rond de $4.849 en de ondergrens bij $4.225. Dat betekent dat we hier enige ondersteuning kunnen verwachten voor het ETH/USD paar.

De huidige berenmarkt heeft ook de verkoopactiviteit aangewakkerd, aangezien de relative strength-index (RSI) een steile neerwaartse curve laat zien. De RSI is onder de middellijn van de neutrale zone gereisd en wordt verhandeld op index 47.


Ethereum 4-uurs grafiek

Op de 4-uurs grafiek is te zien dat de Bollinger-bands zich enorm uitbreiden. Waarbij de onderste band rond de $4.390 ligt. Deze zal zorgen voor weerstand, aangezien de ETH koers tot onder deze onderste band zakte. Ook de RSI is hard gedaald en ligt nu rond de 30, wat wijst op een enorme verkoopdruk in de markt.

Het is dus wel duidelijk dat de Ethereum prijs vandaag flink is gecrasht. Een verdere koersdaling is niet uitgesloten. Wel kunnen we wat ondersteuning verwachten rond de $4.225. Een razendsnel herstel is niet te verwachten. De kans is groot dat de Ethereum koers vandaag in ieder geval in het bereik van $4.225 en $4.400 zal blijven verhandelen.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten