Bitcoin (BTC) Charts
Bitcoin

Bezit Bitcoin bij particuliere bedrijven in 2021 aanzienlijk toegenomen

De hoeveelheid Bitcoin in handen van publieke bedrijven heeft aanzienlijk marktaandeel gewonnen ten opzichte van die in spot ETF’s sinds Microstrategy’s “Bitcoin for Corporations” conferentie in februari 2021.


Hoeveelheid Bitcoin bij particuliere bedrijven toegenomen

De hoeveelheid Bitcoin in handen van particuliere bedrijven is in de loop van 2021 aanzienlijk toegenomen. Het bouwt voor op stijgingen van 2020. In een tweet van 3 januari beweerde on-chain analist Willy Woo het volgende:

“Openbare bedrijven die aanzienlijke Bitcoin bezitten hebben marktaandeel gewonnen van spot ETF’s als een manier om toegang te krijgen tot Bitcoin-exposure op openbare aandelenmarkten.”

Dit is meer merkbaar sinds MicroStrategy’s “Bitcoin for Corporations” conferentie op 3 en 4 februari 2021. Het online seminar had als doel de juridische overwegingen uit te leggen voor bedrijven die Bitcoin willen integreren in hun bedrijven en reserves. Michael Saylor’s MicroStrategy is een toonaangevend bedrijf op het gebied van business intelligence. Het staat bekend als bijzonder bullish op Bitcoin. Microstrategy bezit bijna $ 6 miljard aan crypto-activa. Op 30 december kocht Saylor’s bedrijf nog eens 1.914 Bitcoin ter waarde van 94 miljoen dollar. Het bedrijf heeft meer dan $2,1 miljard aan winst behaald sinds de eerste Bitcoin-aankoop in augustus 2020.

Woo verwees naar een grafiek van Bitcoin-holdings binnen ETF’s en openbare bedrijf treasuries beschikbaar voor publiek eigendom via aandelenmarkten. Dit werd gebaseerd op crowdsourced corporate treasury gegevens.

Spot Exchange Traded Funds (ETF’s) houden Bitcoin aan. In tegenstelling tot Futures, waarin bedrijven blootstelling kopen via contracten van de CME futures markt.


Grootste marktaandeel voor Grayscale

Uit de gegevens blijkt dat vermogensbeheerder voor digitale valuta Grayscale met een aardverschuiving het grootste marktaandeel heeft veroverd. Grayscale heeft namelijk 645.199 Bitcoin tegen het einde van 2021. Dit nam 71% van de bredere markt in beslag. De holdings van alle spot ETF’s en corporaties bedroegen samen 903.988 Bitcoin volgens de grafiek.

Bron: Willy Woo (Twitter: @woonomic)

MicroStrategy is de grootste bedrijfsinvesteerder met 124.391 Bitcoin ter waarde van ongeveer 5,8 miljard dollar volgens BitcoinTreasuries. Tesla, op de tweede plaats, bezit ongeveer 43.200 munten met een waarde van ongeveer 2 miljard dollar tegen de huidige prijzen.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers zakt naar $63.000 door teleurstellend inflatierapport uit de VS
Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Ontdek waarom de cryptomarkt vandaag een dip ervaart. Leer over de oorzaken, waaronder geopolitieke spanningen, economische onrust en belastingverhogingen in de VS.

Iconisch “Buy Bitcoin”-bordje verkocht voor ruim 1 miljoen dollar
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?