Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Bezit Bitcoin bij particuliere bedrijven in 2021 aanzienlijk toegenomen

De hoeveelheid Bitcoin in handen van publieke bedrijven heeft aanzienlijk marktaandeel gewonnen ten opzichte van die in spot ETF’s sinds Microstrategy’s “Bitcoin for Corporations” conferentie in februari 2021.


Hoeveelheid Bitcoin bij particuliere bedrijven toegenomen

De hoeveelheid Bitcoin in handen van particuliere bedrijven is in de loop van 2021 aanzienlijk toegenomen. Het bouwt voor op stijgingen van 2020. In een tweet van 3 januari beweerde on-chain analist Willy Woo het volgende:

“Openbare bedrijven die aanzienlijke Bitcoin bezitten hebben marktaandeel gewonnen van spot ETF’s als een manier om toegang te krijgen tot Bitcoin-exposure op openbare aandelenmarkten.”

Dit is meer merkbaar sinds MicroStrategy’s “Bitcoin for Corporations” conferentie op 3 en 4 februari 2021. Het online seminar had als doel de juridische overwegingen uit te leggen voor bedrijven die Bitcoin willen integreren in hun bedrijven en reserves. Michael Saylor’s MicroStrategy is een toonaangevend bedrijf op het gebied van business intelligence. Het staat bekend als bijzonder bullish op Bitcoin. Microstrategy bezit bijna $ 6 miljard aan crypto-activa. Op 30 december kocht Saylor’s bedrijf nog eens 1.914 Bitcoin ter waarde van 94 miljoen dollar. Het bedrijf heeft meer dan $2,1 miljard aan winst behaald sinds de eerste Bitcoin-aankoop in augustus 2020.

Woo verwees naar een grafiek van Bitcoin-holdings binnen ETF’s en openbare bedrijf treasuries beschikbaar voor publiek eigendom via aandelenmarkten. Dit werd gebaseerd op crowdsourced corporate treasury gegevens.

Spot Exchange Traded Funds (ETF’s) houden Bitcoin aan. In tegenstelling tot Futures, waarin bedrijven blootstelling kopen via contracten van de CME futures markt.


Grootste marktaandeel voor Grayscale

Uit de gegevens blijkt dat vermogensbeheerder voor digitale valuta Grayscale met een aardverschuiving het grootste marktaandeel heeft veroverd. Grayscale heeft namelijk 645.199 Bitcoin tegen het einde van 2021. Dit nam 71% van de bredere markt in beslag. De holdings van alle spot ETF’s en corporaties bedroegen samen 903.988 Bitcoin volgens de grafiek.

Bron: Willy Woo (Twitter: @woonomic)

MicroStrategy is de grootste bedrijfsinvesteerder met 124.391 Bitcoin ter waarde van ongeveer 5,8 miljard dollar volgens BitcoinTreasuries. Tesla, op de tweede plaats, bezit ongeveer 43.200 munten met een waarde van ongeveer 2 miljard dollar tegen de huidige prijzen.

Bitcoin nieuws

Miljardair Bill Miller: Bitcoin is een “verzekering” tegen financiële catastrofe Miljardair Bill Miller: Bitcoin is een “verzekering” tegen financiële catastrofe
‘Extreme angst’ heeft Bitcoin koers in houdgreep, maar er is hoop ‘Extreme angst’ heeft Bitcoin koers in houdgreep, maar er is hoop
De economische omstandigheden verslechteren, wat betekent dit voor Bitcoin? De economische omstandigheden verslechteren, wat betekent dit voor Bitcoin?
Meer nieuws

Meest gelezen

Terra (LUNA) stijgt met meer dan 1.000% in één dag? Kunnen beleggers een sprankje hoop verwachten? Terra (LUNA) stijgt met meer dan 1.000% in één dag? Kunnen beleggers een sprankje hoop verwachten?
Vitalik Buterin niet langer een miljardair omdat Ethereum crasht Vitalik Buterin niet langer een miljardair omdat Ethereum crasht
Elon Musk moet $5 miljard betalen om uit de Twitter-deal te stappen Elon Musk moet $5 miljard betalen om uit de Twitter-deal te stappen
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten