Bitcoin etf, Bitcoin amerika
Bitcoin

Bitcoin in de problemen: Amerikaanse overheid verkoopt 4.000 BTC

Bitcoin is in de nacht van 26 op 27 juni weer onder de 61.000 dollar gezakt, nadat de Amerikaanse overheid 4.000 BTC naar Coinbase stuurde. Volgens het on-chain analyseplatform Arkham Intelligence ging het om 3.940 Bitcoin voor een totaalbedrag van 240 miljoen dollar.

Wat kan dit betekenen?

“Er zijn heel normaal gesproken twee opties”, zo schreef de populaire analist Skew op Twitter. “OTC desks kunnen de Bitcoin verkopen aan hun klanten of ze kunnen de Bitcoin met het verstrijken van de tijd gewoon op de markt verkopen.”

Volgens Skew was de reactie van de markt niet extreem. “Er werden een paar shorts geopend die verwachten dat er wat Bitcoin op de markt bijkomt, maar verder zijn het vooral longs die sluiten”, zo schreef hij over de status quo in de orderboeken.

De Amerikaanse overheid bezit op het moment van schrijven nog altijd meer dan 213.500 Bitcoin, ter waarde van 13 miljard dollar. Wat opvalt is dat de Amerikaanse overheid en de Duitse overheid op ongeveer hetzelfde moment hun Bitcoin in de verkoop gooiden.

Een aanval op Bitcoin?

Is hier sprake van een aanval op Bitcoin door overheden? Sommige analisten durfen dat te beweren op Twitter.

Dat lijkt echter onwaarschijnlijk. Als Amerika daadwerkelijk zou willen aanvallen, dan hadden ze wel wat meer Bitcoin richting Coinbase gestuurd. Hetzelfde geldt voor de Duitse overheid.

Nu gaat het om significante bedragen, maar we schreven zojuist al dat Amerika voor 13 miljard dollar aan Bitcoin bezit. Daar is 4.000 Bitcoin niets bij. Wat dat betreft hadden ze de markt dus veel meer kunnen pijnigen als ze dat wilden.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin opleving snel ten einde volgens JPMorgan-analisten
Crypto analist: Bitcoin koers bevindt zich in nieuwe bullish trend
Donald Trump haalt uit naar Bitcoin-land El Salvador
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
XRP koers valt plotseling omlaag terwijl Bitcoin en Ethereum koersen stabiliseren