Bitcoin, Solana

Bitcoin is de best presterende activa van 2021

Bitcoin is tot nu toe de best presterende activa van 2021, bevestigen gegevens nu. De BTC koers is in 2021 met bijna 50% gestegen.


Bitcoin behaalt een YTD winst van 50%

In oktober is Bitcoin in vijf dagen tijd met 15% gestegen. Het presteert aanzienlijk beter dan andere activa wereldwijd en gaat een year-to-date rendement van iets minder dan 50% behalen.

Ondanks een bewogen jaar voor Bitcoin heeft de markt zich staande gehouden. De grootste cryptomunt presteert minstens 13% beter dan grondstoffen, blijkt uit cijfers deze week. Daarnaast loop het 17% voor op micro-capbedrijven in de Verenigde Staten.

Vergeleken met hoe sommige andere investeringen presteerden, is het beeld erg rooskleurig voor BTC-investeerders. Europese aandelen zijn deze week bijvoorbeeld slechts 10,3% gestegen year-to-date.

“Na de sterke Q3-prestaties is Bitcoin nu 49,1% gestegen year-to-date”, reageerde het @Bitcoin Twitter-account op de dataset van investeringsmaatschappij NYDIG.

Activa year-to-date opbrengstgrafiek – Bron: Bitcoin/Twitter

Altcoins blijven verrassen

September is historisch gezien een oninteressante maand voor Bitcoin, terwijl oktober vaak het tegenovergestelde effect heeft. Aangezien aandelen naar verwachting een “bovengemiddeld” rendement zullen behalen deze maand, is de hoop onder crypto investeerders ook groot op een prachtige maand.

Ondanks de prachtige prestaties van de Bitcoin zijn het de altcoins die echt hebben verrast dit jaar. Solana (SOL), is één van de bekendste voorbeelden. De altcoin begon 2021 met een prijs van ongeveer $1,60 en bereikte vervolgens een all-time high van meer dan $215.

Al met al lijkt de toekomst er dus nog altijd zeer rooskleurig uit te zien voor crypto investeerders.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
PlanB: Bitcoin koers kan gigantisch stijging maken tot $500.000
Australië bereikt mijlpaal van 1.000 actieve crypto-geldautomaten
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?