Bitcoin

‘Bitcoin is het nieuwe goud voor millennials’

Goud stelde teleur als afdekking tegen inflatie en beleefde in 2021 het slechtste jaar sinds 2015. Handelaren kiezen daarom steeds vaker voor Bitcoin.


Bitcoin vs Goud

Bitcoin is ‘s werelds meest gewaardeerde crypto valuta. Daarmee heeft het goud vervangen als inflatie hedge voor jonge investeerders, zo blijkt uit gegevens van de financiële professor van Wharton. Wharton is een toonaangevende businessschool in Pennsylvania.

De prestaties van goud waren teleurstellend in 2021, zo zei de professor van financiën Jeremy Siegel in een CNBC Squawk Box interview op vrijdag.

“Laten we eerlijk zijn, ik denk dat de Bitcoin als inflatie hedge voor veel van de jongere investeerders goud heeft vervangen. Digitale munten zijn het nieuwe goud voor de millennials. Ik denk dat het verhaal de jonge generatie de Bitcoin als de vervanger van goud beschouwt.” Aldus Siegel.

Siegel zei ook dat oudere generaties getuige waren geweest van hoe goud was gestegen tijdens de inflatie van de jaren zeventig. “Deze keer is goud niet in het voordeel,” voegde hij eraan toe.


Goud stelt teleur als oplossing tegen inflatie

Goud kwam naar voren als een asset klasse die een hedge tegen inflatie bood. Echter voldeed het niet aan de verwachtingen van beleggers in 2021. Daarmee boekte het zijn slechtste jaar sinds 2015 en daalde het met ongeveer 5%. Goud sloot het jaar af op een prijs van $1.800. Ondanks de enorme prijsschommelingen in 2021, was BTC eind 2021 ongeveer 70% gestegen.

Verschillende investeerders steunden de Bitcoin in 2021. Waarbij Mark Cuban, eigenaar van Dallas Mavericks, in oktober al beweerde dat Bitcoin beter was dan goud. Mede-oprichter van Starwood Capital Group, Barry Sternlicht, zei ook dat goud eigenlijk “waardeloos” was. Daaraan voegde hij toe dat hij Bitcoin bezit omdat elke regering enorme hoeveelheden geld drukt.

Maar ondanks dat Bitcoin een steeds populairder wordende asset is geworden, zijn veel financiële- en crypto-experts van mening dat het de status van inflatiehedge nog niet heeft bereikt.

Bitcoin nieuws

Marathon Digital verhoogt Hashrate-doelstelling voor 2024
Jack Mallers: ‘Bitcoin koers op weg naar $1 miljoen’
Fondsbeheerder: ‘Hoge inflatie gaat Bitcoin naar $200.000 brengen’
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC