Bitcoin

Bitcoin is meer waard dan Visa en Mastercard gecombineerd

De Bitcoin behaalde deze week opnieuw een waarde van boven de $60.000. Daarmee werd het ook meer waard dan de drie grootste banken ter wereld samen.


Bitcoin marktkapitalisatie overtreft grootste banken

Volgens openbaar beschikbare gegevens overtrof de grootste crypto valuta de drie hoogst gewaardeerde wereldwijde banken qua marktkapitalisatie. Op het hoogste punt ooit van $61.700, bedroeg de marktkapitalisatie van de Bitcoin ongeveer $1,15 biljoen. De gecombineerde marktkapitalisatie van JPMorgan, Bank of America en The Industrial and Commercial Bank of China (ICBC) is $1,08 biljoen.

Daar houden de prestaties niet op. Visa en Mastercard, de grootste betalingsnetwerken, hebben een gecombineerde marktkapitalisatie van $871 miljard. Dit is momenteel aanzienlijk minder dan de Bitcoin.


Bitcoin op de hielen van goud

Bij het analyseren van de marktkapitalisatie gegevens voegde Ecoinometrics toe dat de totale waarde van alle Bitcoins nu gelijk staan aan 10% van de gehele fysieke goudmarkt.

Om goud volledig in te halen zou 1 Bitcoin ongeveer $590.000 waard moeten zijn. Zowel Visa als Mastercard zien de noodzaak om in de toekomst de Bitcoin in hun bedrijfsstrategieën op te nemen.

Bitcoin nieuws

Bitcoin hard onderuit, maar er is hoop
Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin blijft dominant: slechts 6 altcoins presteren beter dit jaar
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers in vrije val, wat is er aan de hand?
Crypto-analist Ali Martinez voorspelt Enorme Bitcoin liquidatie
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?