Bitcoin

Bitcoin is nu een stuk veiliger aldus voormalig Circle-managers

Twee voormalige managers bij Circle hebben een eigen cryptocurrency handelsplatform opgericht genaamd CMS Holdings. Volgens hen is de Bitcoin (BTC) een stuk veiliger geworden in de afgelopen periode.


CMS Holdings

Het cryptocurrency handelsplatform CMS Holdings is opgericht door de twee voormalige Circle Managers ‘Daniel Matuszweski’ en ‘Julien Collard-Seguin’. De voormalige managers waren actief als hoofd over-the-counter desk en als voormalig technologie-directeur. Hiernaast hebben deze managers een derde partner aangetrokken. Deze derde partner heeft de handel op het crypto-handelsplatform Cumberland opgestart en heeft hiermee ervaring in de wereld van cryptocurrency.

Om het nieuwe handelsplatform van CMS Holdings op te richten hebben alle oprichters naar verluidt circa $10 miljoen ingelegd. CMS is gevestigd op de Kaaimaneilanden.


Opvallende strategie

CMS Holdings past een opvallende strategie toe. Zo worden diverse strategieën toegepast zoals een hedgefonds dat doet in de markt. CMS Holdings is echter zelf niet als hedgefonds gestructureerd, aldus één van de oprichters.

30% van het totale kapitaal van CMS Holdings zal volgens het bedrijf worden geïnvesteerd in een aantal van de meest liquide digitale valuta’s. Dat CMS Holdings nu wordt opgericht is volgens Matuszweski geen toeval. Zo heeft hij laten weten dat hij een aantal jaar geleden nooit zo’n type bedrijf zou hebben opgestart, vanwege de enorme bezorgdheid over het risico en de enorme volatiliteit die het destijds had. Deze risico’s en volatiliteit zijn nu minder geworden.

Er was altijd een kans dat de Bitcoin (BTC) zou instorten en hierna nooit meer terug zou komen. Dit probleem lijkt nu veel minder groot te zijn doordat de BTC nu een stuk veiliger is. Hiermee lijkt het erop dat de nummer 1 cryptocurrency niet zomaar zal verdwijnen, aldus de mede-oprichter.


Bitcoin nieuws

Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?
Bitcoin Halving is voltooid: Wat betekent dit voor de toekomst?
Expert voorspelt miljardeninstroom voor Hongkongse Bitcoin ETF
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Crypto analist waarschuwt voor voor enorme koersval altcoins