Bitcoin Nieuws

“Bitcoin kan de economie van El Salvador volledig laten instorten”

Steve Hanke, een professor toegepaste economie aan de Johns Hopkins University, heeft gewaarschuwd dat de recente acceptatie van Bitcoin in El Salvador als wettig betaalmiddel de potentie heeft om de economie volledig in te laten storten.


Bitcoin kan de economie in El Salvador verwoesten

Steve Hanke is niet zomaar een professor. Hij was senior econoom onder de regering van president Ronald Reagan van 1981 tot 1982. Hanke is geen fan van Bitcoin en heeft de munt al eens beschreven als een speculatieve activa met een fundamentele waarde van nul. Ook tweette hij in april:

“Crypto valuta’s zijn de toekomst van geld. Bitcoin niet.”

In een gesprek met Kitco News op dinsdag, merkte de universiteitsprofessor op dat Bitcoin bezitters uit regio’s zoals Rusland en China zich nu op El Salvador kunnen richten om hun bezit te verzilveren. Daarmee kunnen ze de Amerikaanse dollars van het land wegtrekken:

“Het heeft het potentieel om de economie volledig in te laten storten. Dit komt omdat alle dollars in El Salvador opgezogen kunnen worden en er geen geld in het land zou zijn. Ze hebben dan geen binnenlandse valuta meer.”

Op vrijdag uitte JPMorgan soortgelijke gevoelens. Echter in meer afgemeten taal. Waarbij het bedrijf verklaarde dat het moeilijk is om enige tastbare economische voordelen te zien die verband hielden met het adopteren van Bitcoin als een tweede vorm van wettig betaalmiddel. Daarnaast kan het de onderhandelingen met het IMF in gevaar brengen.

De Central American Bank for Economic Integration deelt deze mening echter niet. Zij verklaarde gisteren dat de invoering van Bitcoin door El Salvador innovatief is en veel ruimte en kansen creëert.

De multinationale bank onthulde ook dat het een technische adviesgroep zal vormen om El Salvador te helpen bij de overgang naar het gebruik van Bitcoin als wettig betaalmiddel.


Duistere krachten achter Bitcoin acceptatie

De econoom beschreef grensoverschrijdende overmakingen in Bitcoin ook als “onzinnig”. Omdat hij denkt dat de activa onmiddellijk in dollars moet worden omgezet om het te kunnen gebruiken.

“Als oma in El Salvador op haar geld aan het wachten is en je wilt Bitcoin zo overmaken, dan is dat prima, maar wat doet ze? Ze moet naar de geldautomaat om dollars te halen, want dat is de enige manier waarop je iets kunt kopen”, vertelt Hanke.

Toch is dat niet helemaal waar aangezien bedrijven in El Salvador verplicht worden om Bitcoin te accepteren.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers daalt door sterk banenrapport uit Amerika Bitcoin koers daalt door sterk banenrapport uit Amerika
Bitcoin miner Marathon heeft blootstelling van 81,3 miljoen dollar op failliete Compute North Bitcoin miner Marathon heeft blootstelling van 81,3 miljoen dollar op failliete Compute North
Amerikaanse banenrapport komt op cruciaal moment voor Bitcoin Amerikaanse banenrapport komt op cruciaal moment voor Bitcoin

Newsbit Gisteren 10:06 u leestijd 1 – 3 min

Meer nieuws

Meest gelezen

Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar
Zal juridische overwinning van Ripple de XRP koers laten ontploffen? Zal juridische overwinning van Ripple de XRP koers laten ontploffen?
Terra Luna Classic (LUNC) token gaat door het dak dankzij Binance Terra Luna Classic (LUNC) token gaat door het dak dankzij Binance
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten