Bitcoin kan flinke prijsstijging meemaken door Independence Day

In een rapport van crypto analytics website SFOX wordt gesuggereerd dat Bitcoin een flinke prijsstijging mee kan gaan maken vandaag (Independence Day).


[Tijdelijk aanbod]: Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)

 

Feestdagen zorgen historisch gezien voor Bitcoin Prijsstijgingen

In een blogpost analyseert SFOX de impact die vakanties en feestdagen hebben tijdens een crypto bullmarkt. Volgens de website lijken dit soort dagen nieuwe FOMO (Fear Of Missing Out) aan te jagen:

“Thanksgiving 2017 markeerde het begin van de Bitcoin prijsstijging van $8000 dollar naar de top van bijna $20.000 dollar die op 17 December werd bereikt. Niet alleen Thanksgiving laat een dergelijke trend zien. Zo werd in februari 2019 een twee weken durende vakantie gevierd in China genaamd het Spring Festival. Ook toen zagen we de Bitcoin prijs met 14% omhoog schieten, van $3420 naar $3910 dollar.”

Niet alleen SFOX merkt de door vakantie gedreven prijsschommelingen op. Ook Google Trends gegevens laten zien dat er veel meer gezocht wordt naar ‘Bitcoin’ in vakantie periodes. Zo was Bitcoin immens populair tijdens kerst en nieuwjaar.

Natuurlijk zijn de analyses slechts een onopvallendheid en wordt de Bitcoin prijs niet perse gestuurd door vakantie periodes, maar toch lijkt een tijd waar veel sociale bijeenkomsten worden gepland de interesse in Bitcoin op te wakkeren.

 
Bron: SFOX

Let op: Deze prijsstijgingen kunnen gevaarlijk zijn

Volgens de analisten komt FOMO dus in het spel, maar waarom? Hierover zeggen ze het volgende:

“Op sommige momenten dat de markt het al goed doet hebben vakanties de potentie om hernieuwde interesse van consumenten te wekken bij het kopen van bitcoin en andere cryptocurrencies. Mensen praten met elkaar over cryptocurrencies en maken elkaar enthousiast. Dat gedrag is FOMO: Kopen omdat men de prijzen ziet stijgen en ervan wil profiteren. “

SFOX laat in de blogpost weten dat zulk soort prijsstijgingen gedreven worden door massa psychologie. De analisten waarschuwen voor dit soort prijsstijgingen omdat ze historisch aangetoond hebben dat ze vaak voor korte duur zijn.

Een gezonde prijsstijging komt vaak voort uit belangrijke veranderende gebeurtenissen. Wat volgens belangrijke crypto experts dit jaar ook het geval is. Zo bemoeit Facebook zich met de crypto wereld en lijken veel institutionele beleggers interesse te hebben in digitale valuta.

 
 

Bitvavo App – Handel €1000 per dag gratis in juli

Bitvavo exchange

Download de Bitvavo app voor Android en iOS en verhandel tot €1000 aan digitale valuta, per dag, zonder handelskosten te betalen.

knop_account-aanmaken