Bitcoin Nieuws, Nieuws, Trending

Bitcoin kan groter worden dan Visa en MasterCard

Bitcoin zou binnen 10 jaar tijd de huidige betalingssystemen moeten overnemen concludeert een nieuw rapport van DataLight.


Binnen 10 jaar verslaat Bitcoin alle concurrentie

In het rapport, die gaat over de transacties op het Bitcoin netwerk versus die van Visa en MasterCard, voorspelt DataLight dat als Bitcoin de huidige groeisnelheid voortzet, het de concurrentie van de gevestigde systemen zal verslaan.

“In slechts 10 jaar is Bitcoin erin geslaagd om te concurreren met de leiders van de betalingssystemenindustrie. De ontwikkeling van Bitcoin is exponentieel en indrukwekkend.”, luidt de conclusie van het rapport.

Het bedrijf ziet zeker toekomst in de digitale valuta en schrijft:“Als het dit tempo handhaaft, over nog eens 10 jaar, zal het alle concurrentie verslaan.”

Wel laat het bedrijf weten dat er nog veel moet gebeuren aan het BTC netwerk. Zo moeten er lagere transactie fees komen, moet de gemiddelde transactiegrootte kleiner worden en moeten er nog veel technologische ontwikkelingen plaatsvinden.


Bitcoin gaat nieuwe All Time High’s zien

Bitcoin heeft op het moment veel minder gebruikers dan Visa en MasterCard dus er zal zeker nog een inhaalslag gemaakt moeten worden. Op het moment telt Bitcoin ongeveer 25 miljoen wallets, terwijl er meer dan 5,3 miljard MasterCard en Visa creditcards in omloop zijn.

Volgens DataLight is dit echter een teken dat BTC ‘work in progress’ is. Bitcoin wordt in de nabije toekomst een aantrekkelijk middel voor de gewone consument, waardoor BTC uit zijn niche omgeving wordt gehaald richting de mainstream.

Het grootste probleem nu ligt bij de transactie snelheid. Bitcoin kan momenteel slechts 7 transacties per seconde verwerken. Dit terwijl Visa 65.000 transacties per seconde verwerkt. Dit zal dus moeten verbeteren wil BTC een serieuze betaaloptie worden. Het Lightning Network moet hiervoor zorgen.

Het rapport benadrukt:

“Na Technische verbeteringen van het Bitcoin-netwerk wordt het vrijwel zeker ’s werelds belangrijkste betaalsysteem. Dit is de reden waarom we weer een enorme groei gaan zien met nieuwe all time highs.”

 

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers is opvallend stabiel vlak voor de maandelijkse sluiting Bitcoin koers is opvallend stabiel vlak voor de maandelijkse sluiting
CFTC voorzitter: “Bitcoin koers kan verdubbelen met duidelijke regelgeving” CFTC voorzitter: “Bitcoin koers kan verdubbelen met duidelijke regelgeving”
Investeerders verkopen massaal hun Euro en Pond voor Bitcoin Investeerders verkopen massaal hun Euro en Pond voor Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin koers maakt zich op voor een grote uitbraak De Bitcoin koers maakt zich op voor een grote uitbraak
Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen? Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen?
Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten