Bitcoin,, Trending

Bitcoin kan groter worden dan Visa en MasterCard

Bitcoin zou binnen 10 jaar tijd de huidige betalingssystemen moeten overnemen concludeert een nieuw rapport van DataLight.


Binnen 10 jaar verslaat Bitcoin alle concurrentie

In het rapport, die gaat over de transacties op het Bitcoin netwerk versus die van Visa en MasterCard, voorspelt DataLight dat als Bitcoin de huidige groeisnelheid voortzet, het de concurrentie van de gevestigde systemen zal verslaan.

“In slechts 10 jaar is Bitcoin erin geslaagd om te concurreren met de leiders van de betalingssystemenindustrie. De ontwikkeling van Bitcoin is exponentieel en indrukwekkend.”, luidt de conclusie van het rapport.

Het bedrijf ziet zeker toekomst in de digitale valuta en schrijft:“Als het dit tempo handhaaft, over nog eens 10 jaar, zal het alle concurrentie verslaan.”

Wel laat het bedrijf weten dat er nog veel moet gebeuren aan het BTC netwerk. Zo moeten er lagere transactie fees komen, moet de gemiddelde transactiegrootte kleiner worden en moeten er nog veel technologische ontwikkelingen plaatsvinden.


Bitcoin gaat nieuwe All Time High’s zien

Bitcoin heeft op het moment veel minder gebruikers dan Visa en MasterCard dus er zal zeker nog een inhaalslag gemaakt moeten worden. Op het moment telt Bitcoin ongeveer 25 miljoen wallets, terwijl er meer dan 5,3 miljard MasterCard en Visa creditcards in omloop zijn.

Volgens DataLight is dit echter een teken dat BTC ‘work in progress’ is. Bitcoin wordt in de nabije toekomst een aantrekkelijk middel voor de gewone consument, waardoor BTC uit zijn niche omgeving wordt gehaald richting de mainstream.

Het grootste probleem nu ligt bij de transactie snelheid. Bitcoin kan momenteel slechts 7 transacties per seconde verwerken. Dit terwijl Visa 65.000 transacties per seconde verwerkt. Dit zal dus moeten verbeteren wil BTC een serieuze betaaloptie worden. Het Lightning Network moet hiervoor zorgen.

Het rapport benadrukt:

“Na Technische verbeteringen van het Bitcoin-netwerk wordt het vrijwel zeker ‘s werelds belangrijkste betaalsysteem. Dit is de reden waarom we weer een enorme groei gaan zien met nieuwe all time highs.”

 

Bitcoin nieuws

Crypto analist voorspelt Bitcoin koers van $803.034
De Bitcoin hashrate daalt – Wat is er aan de hand?
Rentebeleid van Federal Reserve vergroot druk op Bitcoin koers
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken