Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

“Bitcoin kan in de nabije toekomst verdwijnen”

Eswar Prasad vertelde eerder deze maand aan de CNBC dat de Bitcoin misschien niet zo lang meer mee gaat.


Onzekere toekomst

De toekomst van de Bitcoin is niet zeker. Een academicus heeft er nu zelfs voor gewaarschuwd dat ’s werelds populairste crypto valuta in de nabije toekomst zou kunnen verdwijnen.

Eswar Prasad, senior professor internationaal handelsbeleid aan de Cornell University, vertelde eerder deze maand het volgende aan CNBC.

“De Bitcoin zelf gaat misschien niet zo lang meer mee.”

De prijs van Bitcoin is de afgelopen jaren zeer volatiel geweest. In de afgelopen maand is de prijs van de token gedaald van ongeveer $58.000 tot minder dan $46.000.

Terwijl er vroeger slechts een paar crypto valuta’s waren, zijn er tegenwoordig duizenden. Sommige zijn nuttiger en milieuvriendelijker dan de Bitcoin.

“Bitcoin’s gebruik van de blockchain technologie is niet erg efficiënt.” Aldus Prasad.

De crypto valuta gebruikt een validatiemechanisme voor transacties dat milieuvernietigend is. De ecologische voetafdruk van Bitcoin is groter dan heel Nieuw-Zeeland. Daarnaast schaalt het niet erg goed op volgens hem.


Concurrentie van andere munten

Prasad zei dat sommige van de nieuwere crypto’s de blockchain technologie veel efficiënter gebruiken dan Bitcoin. Hij gelooft dat de blockchain technologie fundamenteel transformerend zal zijn in de manier waarop financiën worden gedaan en in de manier waarop we onze dagelijkse transacties uitvoeren. Voorbeelden hiervan zijn het kopen van een huis of het kopen van een auto.

“Aangezien de Bitcoin niet goed werkt als ruilmiddel, denk ik niet dat het een andere fundamentele waarde zal hebben dan beleggen. Crypto valuta hebben ervoor gezorgd dat centrale banken nadenken over het uitgeven van digitale versies van hun eigen valuta. Aldus Prasad.

Hij voegde eraan toe dat dergelijke digitale valuta nuttig kunnen zijn, omdat ze een goedkope betalingsoptie kunnen bieden waar iedereen toegang toe heeft. Hierdoor zal de financiële stabiliteit toenemen.

“Bitcoin heeft echt een revolutie veroorzaakt die ons allemaal direct of indirect ten goede kan komen”.

Bitcoin nieuws

Miljardair Bill Miller: Bitcoin is een “verzekering” tegen financiële catastrofe Miljardair Bill Miller: Bitcoin is een “verzekering” tegen financiële catastrofe
‘Extreme angst’ heeft Bitcoin koers in houdgreep, maar er is hoop ‘Extreme angst’ heeft Bitcoin koers in houdgreep, maar er is hoop
De economische omstandigheden verslechteren, wat betekent dit voor Bitcoin? De economische omstandigheden verslechteren, wat betekent dit voor Bitcoin?
Meer nieuws

Meest gelezen

Terra (LUNA) stijgt met meer dan 1.000% in één dag? Kunnen beleggers een sprankje hoop verwachten? Terra (LUNA) stijgt met meer dan 1.000% in één dag? Kunnen beleggers een sprankje hoop verwachten?
Vitalik Buterin niet langer een miljardair omdat Ethereum crasht Vitalik Buterin niet langer een miljardair omdat Ethereum crasht
Elon Musk moet $5 miljard betalen om uit de Twitter-deal te stappen Elon Musk moet $5 miljard betalen om uit de Twitter-deal te stappen
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten