Bitcoin, Exchange,, Trending

Bitcoin koers -$1400 in 5 minuten na Crash Coinbase

De Bitcoin prijs is vannacht binnen enkele minuten met zo’n $1.400 dollar gedaald. De enorme crash werd, naar verluid, veroorzaakt door een crash van crypto exchange Coinbase.


Bitcoin Crasht, maar waarom?

De Amerikaanse exchange Coinbase meldde rond 22:00 voor het eerst dat er een probleem was waarbij de website niet goed functioneerde. Vlak voor dat Coinbase dit probleem op haar statuswebsite had vermeld zakte de Bitcoin prijs flink in. De BTC koers zakte in enkele minuten tijd van $13.700 dollar naar $12.300 dollar. Dat is een procentuele waarde daling van zo’n 10,2 procent.

 

Een paar uur later meldde Coinbase dat ze het probleem hadden gevonden en het probleem zou zijn opgelost. De crash van vandaag komt niet helemaal uit de lucht vallen. Op 24 en 25 juni verschenen ook al meldingen van verslechterde prestaties van de Coinbase website. Deze crash incidenten werden echter binnen een uur opgelost.

Of de Bitcoin daling volledig te danken is aan dit incident is lastig te zeggen. Het zou in ieder geval een startsein gegeven kunnen hebben voor een flinke uitverkoop. Dit soort dalingen op een hoog prijsniveau zorgen namelijk voor een sneeuwbaleffect. De vraag is nu dus waar BTC steun gaat vinden.

 

Bitcoin nieuws

QCP Capital uit zorgen: Komt er een einde aan de Bitcoin-rally in het 2e kwartaal?
Nieuwe Bitcoin ETFs kochten al voor $35 miljard aan BTC
Stevent de Bitcoin koers af op een recordhoogte van $180.000?
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?