Bitcoin
Bitcoin

Bitcoin koers 67% omhoog in 2024, waar ligt het plafond?

De Bitcoin koers is in 2024 met meer dan 67% gestegen en dat is natuurlijk allemaal het gevolg van de Spot Bitcoin ETFs in Amerika. Sinds de lancering haalden zij voor miljarden dollars aan kapitaal binnen. Het succes van de Spot Bitcoin ETFs is volgens mij onderdeel van een grotere ontwikkeling, namelijk dat investeerders langzaam het vertrouwen verliezen in de financiële gezondheid van Amerika.

Sinds 2020 gaf de Amerikaanse overheid (gecorrigeerd voor inflatie) meer uit dan tijdens WO I, WO II en de periode van 1970 tot 1990 bij elkaar opgeteld. Waarom is dat zo bullish voor Bitcoin?

Gratis financiële nieuwsbrief ontvangen?

Wil jij eenvoudig op de hoogte blijven van alle belangrijke ontwikkelingen in de financiële wereld en meer leren over de economie?

Abonneer je dan gratis op mijn nieuwsbrief De Geldpers.

Ruim 2.000 mensen gingen je voor!

Elke maandag en zaterdag krijg jij alles wat je moet weten over de financiële markten rechtstreeks in jouw mailbox.

De onhoudbare staatsschuld van Amerika

Wat de bovenstaande grafiek van Game of Trades laat zien is dat de Amerikaanse overheid steeds meer schulden moet maken om zijn economie draaiende te houden. Dat gaat goed, zolang investeerders ervoor kiezen om hun vermogen te parkeren in de Amerikaanse dollar (staatsobligaties van de Amerikaanse overheid).

Het probleem is dat de tekorten ervoor zorgen dat de schuld van Amerika steeds verder oploopt en daarmee ook de jaarlijkse rentebetalingen.

Op dit moment is de Amerikaanse overheid al meer dan 1 biljoen dollar per jaar kwijt aan rente. Dat zet nog meer druk op de begroting van Amerika en maakt dat ze nog meer schulden moeten maken.

In toenemende mate lijken investeerders het vertrouwen te verliezen in het vermogen van Amerika om deze situatie om te draaien.

Maar wat betekent dat voor financiële assets?

Wat betekent deze ontwikkeling voor Bitcoin?

In mijn optiek maakt dit de vooruitzichten voor Bitcoin heel bullish voor het vervolg van 2024. Deze ontwikkeling zorgt er namelijk voor dat steeds meer investeerders zich zorgen maken over de lange-termijn waarde van de Amerikaanse dollar.

Hoe kan die op het huidige niveau blijven als de Amerikaanse overheid zoveel schulden moet maken?

Dat is een vraag waar niemand het antwoord op lijkt te weten en om die reden kiezen investeerders er in toenemende mate voor om zich te verstoppen in de schaarste van andere assets. Dan moet je denken aan goud, aandelen, vastgoed en sinds kort ook Bitcoin.

Qua timing had dit probleem op geen beter moment naar voren kunnen komen voor Bitcoin. Op het moment dat het grote BlackRock de Spot Bitcoin ETFs introduceert, zien steeds meer investeerders dat schaarste de enige manier is om zichzelf te beschermen tegen toekomstige inflatie.

Voor mij blijft dit het belangrijkste narratief rondom Bitcoin tijdens de huidige bullrun. De Spot Bitcoin ETFs zijn de raketbrandstof, maar dit probleem is de raket zelf.

Gratis financiële nieuwsbrief ontvangen?

Wil jij eenvoudig op de hoogte blijven van alle belangrijke ontwikkelingen in de financiële wereld en meer leren over de economie?

Abonneer je dan gratis op mijn nieuwsbrief De Geldpers.

Ruim 2.000 mensen gingen je voor!

Elke maandag en zaterdag krijg jij alles wat je moet weten over de financiële markten rechtstreeks in jouw mailbox.

Nog 4 dagen: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Bitcoin of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Nog maar 4 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

De decentralisatie van Bitcoin wankelt, volgens CTO van Komodo
SkyBridge Capital oprichter voorziet Bitcoin koers van $200.000 in 2024
Bitcoin-prijs klimt naar 65.000 dollar na gematigde reactie Iran op Israëlische aanval
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?