Bitcoin Nieuws

Bitcoin koers aan zijden draadje, alle ogen op vrijdag

De Bitcoin koers hangt aan een zijden draadje en staat op het moment van schrijven op 26.300 dollar. Op vrijdag verlopen er voor 2,26 miljard dollar aan opties en dat kan in theorie nog meer correcties opleveren. De bears lijken vooral te profiteren van de onzekerheid op macro-economisch vlak en lijken daarmee vrijdag een winst van 270 miljoen dollar te pakken op hun shorts.

Dat gebeurt overigens alleen als de koers onder de 25.000 dollar terechtkomt.

Laagste dagsluiting in 68 dagen

Op zich lijkt er met de huidige koers niet zoveel aan de hand als je kijkt naar de laatste maanden van 2022. Destijds tikte Bitcoin nog de koers van 15.500 dollar aan. Wat dat betreft is de huidige koers van 26.300 dollar prima te noemen.

De laatste dagsluiting van Bitcoin op 26.100 dollar vertegenwoordigde echter de laagste dagsluiting in 68 dagen. Bitcoin ondergaat wat dat betreft dus echt wel een matige periode op dit moment.

Op de achtergrond komt dan ook nog de maandsluiting van de opties in rap tempo dichterbij. Dat is namelijk morgen en de open interesse ligt op 2,26 miljard dollar.

Dat gigantische bedrag kan de koers nog best eens wat verder omlaagdrukken, zodat de bears straks met een nog grotere buit naar huis gaan.

Amerikaanse schuldplafond

Verder maken analisten zich wat Bitcoin en andere risico-assets betreft zorgen over de deadline voor het schuldplafond. Die ligt nu klaarblijkelijk op 1 juni. Zodra de Verenigde Staten groen ligt krijgt vanuit de politiek om zijn schuldplafond te verhogen, trekt het ministerie van Financiën waarschijnlijk liquiditeit uit de markt.

Zij gaan dan namelijk meer geld lenen en iemand moet dat geld aan ze lenen. Op dit moment ligt de rente echter rond de vijf procent, waardoor veel partijen waarschijnlijk maar wat graag die obligaties van de Amerikaanse overheid opkopen.

Zeker tegen de achtergrond van de macro-onzekerheid die nog altijd op grote schaal heerst. Dat geld gaat dan dus even niet naar Bitcoin en aandelen, wat best een negatief effect op de koersen kan hebben.

De aankomende dagen staat er dus weer flink wat spanning op de Bitcoin koers en de markt in zijn algemeenheid.

Bitcoin nieuws

Transactiekosten Bitcoin en Ethereum vallen omlaag
Bitcoin kan dit jaar met 150 procent stijgen
Is dit een goed moment om Bitcoin te kopen?
Meer nieuws

Meest gelezen

Ripple advocaat trekt zich terug uit rechtszaak: Wat betekent dit?
Kan Shiba Inu ooit 1 cent waard worden? Analyse door Google’s AI
Waarom Bitcoin, Ethereum en Litecoin vandaag forse dalingen ervaren