bitcoin crash
Bitcoin

Bitcoin koers daalt met $300 in 1 uur na afwijzing $10.500

De Bitcoin koers is zojuist met ongeveer $300 in één uur gedaald. Dit omdat er een grote afwijzing plaatsvond rond de $10.500 dollar.


Bitcoin koers daalt plotseling naar $10.150

Uit de gegevens van CoinMarketCap blijkt dat de Bitcoin prijs vandaag, rond 08:00 ‘s ochtends plotseling met meer dan $300 daalde. Daarmee bereikte de munt een 2 daags dieptepunt van $10.150 dollar.

De prijs steeg in de vroege morgen richting de $10.500 weerstand. Het leek zelfs even dat de munt verder zou gaan stijgen richting de $11.000, maar vlak voordat de $10.500 werd bereikt, viel de koers omlaag. Door deze afwijzing is Bitcoin voor de tweede keer in een week niet in staat om de $10.500 weerstand te kraken.

De koersdaling van vandaag viel samen met het nieuws dat de VS gaat proberen nieuwe voorschriften voor cryptocurrencies in te voeren.

Woensdag sprak de minister van Financiën Steven Mnuchin met wetgevers in Washington en zei dat de maatregelen die genomen gaan worden erop gericht zouden zijn “ervoor te zorgen dat cryptocurrencies niet worden gebruikt voor het zelfde doeleinde als het oude Zwitserse banknummer.”

“We staan op het punt om enkele belangrijke nieuwe regels uit te brengen,” vatte hij samen.

Ondanks de plotselinge koersdaling van vandaag zijn de prestaties deze week sterk te noemen. De Bitcoin koers staat 6.1% hoger dan een week geleden. De maandelijkse winst ligt zelfs boven de 20%.

 

Bitcoin nieuws

Marathon Digital verhoogt Hashrate-doelstelling voor 2024
Jack Mallers: ‘Bitcoin koers op weg naar $1 miljoen’
Fondsbeheerder: ‘Hoge inflatie gaat Bitcoin naar $200.000 brengen’
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?