Bitcoin

Bitcoin koers doorbreekt $9000 grens – Gaan we richting $10K?

De Bitcoin prijs is vannacht door de $9.000 dollar grens gebroken. Na lang tegen deze grens aan te hebben gehikt zagen we de koers vannacht tot een hoogtepunt van $9.165 dollar stijgen.


2020 is enorm bullish gestart

Bitcoin snoert dit jaar alle critici hun mond en is 202 met een knaller begonnen. De BTC prijs is dit jaar namelijk al met meer dan 40 procent gestegen.

Om de stijging in perspectief te plaatsen: De grootste cryptomunt ter wereld verhandelde op 2 januari nog onder de $7.000 dollar. Analist Peter Schiff Tweete toen nog enorm negatief het volgende: “De Bitcoin koers zal sneller ineen zakken dan elk ander aandeel op de Amerikaanse aandelenmarkt.”

Schiff lijkt vooralsnog dus niet helemaal gelijk te krijgen.

 

De uitspraken van Changpeng Zhao

Op 2 augustus deed de CEO van Binance, genaamd Changpeng Zhao, al een waarschuwing aan Bitcoin investeerders. Hij tweette het volgende: “Sla jezelf voor je kop als je BTC onder de $10.000 hebt verkocht.” Deze uitspraak werd later één van de grootste memes in de cryptowereld, vanwege hoe onnauwkeurig de waarschuwing was. De Bitcoin koers daalde namelijk terug tot $6.400 dollar.

Echter, vroeg of laat lijkt Zhao toch gelijk te krijgen. Hij vertelt dat hij ervan overtuigd is dat de “slapping” vroeg of laat zal beginnen.

Bitcoin nieuws

Marathon Digital verhoogt Hashrate-doelstelling voor 2024
Jack Mallers: ‘Bitcoin koers op weg naar $1 miljoen’
Fondsbeheerder: ‘Hoge inflatie gaat Bitcoin naar $200.000 brengen’
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC