palestina
Bitcoin

Bitcoin koers duikt opnieuw omlaag door escalatie in het Midden-Oosten

De Bitcoin koers viel in de nacht van donderdag op vrijdag opnieuw onder de 60.000 dollar, nadat de spanningen in het Midden-Oosten opnieuw escaleerden. Uiteindelijk ging het om een daling tot 59.698 dollar, maar de koers herstelde vrij snel daarna weer.

Op het moment van schrijven klokt de Bitcoin koers binnen op 62.023 dollar.

Uurgrafiek Bitcoin. Bron: Tradingview

Neerwaartse trend voor Bitcoin

In de bovenstaande grafiek lijkt een duidelijke neerwaartse trend waarneembaar. Gelukkig voor ons als investeerders vindt de digitale munt iedere keer veel steun op het niveau van 59.000 dollar en springen op dat punt vrij snel weer omhoog.

Er is wel een duidelijk patroon van “lagere hoogtepunten” en “lagere dieptepunten” zichtbaar. Meestal is dat een patroon dat wijst op een neerwaartse trend.

Om die neerwaartse trend te doorbreken zou Bitcoin op de uurgrafiek boven de 64.000 dollar uit moeten komen. Daar is met de huidige koers van 62.000 dollar nog geen sprake van.

Gezien de geopolitieke ontwikkelingen, de verhoogde inflatie in de Verenigde Staten en de algehele onzekerheid die momenteel heerst in de markt, lijkt een opleving naar het niveau van 64.000 dollar op dit moment nog even teveel gevraagd.

Crisis in het Midden-Oosten

De Iraanse staatsmedia maakte vannacht melding van explosies bij het Isfahan vliegveld in centraal Iran, zo blijkt uit een rapportage van ABC News.

Op 13 april vond een vergelijkbare situatie plaats voor Bitcoin. Destijds voerde Iran een aanval uit op Israël, die resulteerde in een koersdaling van 8,4 procent voor Bitcoin.

Die aanval vernietigde in een kwestie van minuten 130 miljard dollar aan market cap voor Bitcoin.

We kunnen ons mogelijk op nog meer volatiliteit voorbereiden, want de vierjaarlijkse halving staat voor vanavond op het programma. Als de miners op deze manier doorgaan, dan minen we om 23:52u het 840.000e blok voor Bitcoin.

Daarmee zal de blokbeloning voor de miners dalen van 6,25 naar 3,125 Bitcoin en de inflatie van de digitale munt dalen van ~1,7% naar ~0,85% per jaar.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin zit 42 dagen in ‘vervelingszone’ – wanneer komt de uitbraak?
Meeste crypto analisten zijn het eens, bull markt nog maar net begonnen
Bitcoin stijgt in 2024 5x harder dan S&P 500 en NASDAQ
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist: Nu XRP kopen vergelijkbaar met vroege investeringen in Apple, Google en Tesla
Altseason op komst? Crypto analisten verwachten vuurwerk
Nederlandse crypto analist: Bitcoin koers kopieert de bullmarkt van 2017