Bitcoin Nieuws

Bitcoin koers in Nigeria ligt 60% hoger dan in andere landen, maar waarom?

De prijs van Bitcoin in Nigeria heeft een enorme stijging doorgemaakt tot ver boven de wereldwijde marktprijs van de digitale munt. Dit als gevolg van de voortdurende inspanningen van de centrale bank om haar burgers over te zetten naar gedigitaliseerde contanten.

Op het moment van schrijven staat de prijs van 1 BTC op de Nigeriaanse crypto-beurs Nairaex op 17,8 miljoen Nairas, wat neerkomt op ongeveer 35.425 euro. Dit is meer dan 60% boven de huidige marktprijs van Bitcoin, die op het moment van schrijven ongeveer 21.300 euro is.

Waardoor wordt de enorme koersstijging in Nigeria veroorzaakt?

De enorme BTC koersstijging in het land vindt plaats doordat de centrale bank van Nigeria strenge limieten heeft opgelegd aan het bedrag dat inwoners kunnen opnemen bij geldautomaten. Dit in een poging om de verschuiving naar een cashless samenleving te versnellen.

Eerder deze maand heeft de centrale bank een limiet opgelegd aan cash-opnames. Vanaf 9 januari mogen burgers slechts maximaal 20.000 Nairas (ongeveer 39,88 euro van geldmachines per dag opnemen, met een wekelijkse limiet van 100.000 Nairas (ongeveer 198,92 euro).

Een hardnekkige inflatie

Het limiet kwam slechts enkele dagen voor de nieuwe naira bankbiljetten in circulatie gingen, met als doel inflatie en witwassen tegen te gaan. De centrale bank stelde een deadline van 24 januari in voor Nigerianen om hun oude, bankbiljetten te ruilen voor de nieuwe munt.

De overstap naar de nieuwe munt ging echter gepaard met een enorme chaos. Er stonden bizar lange rijen en er waren veel klachten dat er veel te weinig tijd was om de deadline te halen. Hierdoor heeft de centrale bank die deadline nu verlengd tot 10 februari.

Dat Bitcoin populair is in het land is dus niet zo gek. En dat zien we meteen ook terug in de gegevens van Google Trends. Nigeria staat nu op plek 1 met de zoekopdracht: “Hoe koop ik Bitcoin”.

Bitcoin nieuws

Federal Reserve slaat handen ineen met ECB en vier andere centrale banken
El-Erian: ‘Bankencrisis vraagt beter beleid van Federal Reserve’
Willem Middelkoop beveelt Bitcoin aan tijdens bankencrisis
Meer nieuws

Meest gelezen

Mogelijk bankrun op ongeveer 190 Amerikaanse banken
Onbekende Ethereum-rivaal schiet met 97 procent omhoog
4 tekenen dat 26.000 dollar het plafond was voor Bitcoin

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten