Bitcoin crash, inflatie, amerika, dollar
Bitcoin

Bitcoin koers krijgt klap: Cruciale 48 uur in aantocht die alles kan veranderen

Het lukte Bitcoin (BTC) niet om de $45.000 grens te doorbreken en dat resulteerde uiteindelijk in een correctie van meer dan 5%. Dit roept de vraag op of het huidige positieve sentiment zal voortduren of dat we ons moeten voorbereiden op een mogelijke verdere daling.

Liquidatie van Longposities in Bitcoin door Koersdaling

Als gevolg van de recente daling in de Bitcoin-markt zijn er posities ter waarde van meer dan $353 miljoen geliquideerd. Opvallend is dat bijna 90% van deze geliquideerde posities bestond uit longposities.

Longposities zijn beleggingsstrategieën waarin investeerders activa aankopen met de verwachting dat hun waarde in de toekomst zal stijgen. Wanneer echter de waarde van deze activa onder een bepaald niveau daalt, kunnen deze posities worden geliquideerd. Dit gebeurt omdat de belegger dan niet meer voldoet aan de marginvereisten – dit zijn de minimumvereisten voor eigen kapitaal die in een beleggingspositie aangehouden moeten worden.

Besluit Fed cruciaal voor crypto markt

De verwachting is dat de marktvolatiliteit zal voortduren, vooral in het licht van de aankomende cruciale beslissing van de Amerikaanse Federal Reserve op 13 december over de rentetarieven.

Deze beslissing kan een grote impact hebben op de algehele economische bedrijvigheid, waaronder kredietverstrekking en investeringen, en daarmee significante effecten teweegbrengen op de financiële markten, waaronder de cryptomarkt.

Zowel een verhoging als een verlaging van de rente kan de vraag naar en de waarde van activa zoals Bitcoin beïnvloeden, doordat het de kosten voor lenen wijzigt. Bij de laatste rentebeslissing van de Federal Reserve op 1 november, zag Bitcoin bijvoorbeeld eerst een daling van 3%, gevolgd door een stijging van 5,5%.

Publicatie inflatiecijfers

Naast de aankomende rentebeslissing van de Federal Reserve, houdt de markt ook gespannen de publicatie van belangrijke Amerikaanse inflatiecijfers in de gaten. Woensdag belooft een cruciale dag te worden met de vrijgave van zowel de Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI) als de producentenprijsindex (PPI).

Deze cijfers, gevolgd door het rentebesluit van de Fed, zullen naar verwachting een aanzienlijke invloed hebben op de financiële markten. De daaropvolgende persconferentie van Fed-voorzitter Jerome Powell zal naar alle waarschijnlijkheid meer duidelijkheid verschaffen over de richting van het toekomstige monetaire beleid. Door recente tekenen van economische zwakte in de VS, speculeert de markt momenteel op een mogelijke renteverlaging in maart 2023.

December deal: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Is dit het geheime wapen van Bitcoin?
Crypto-analist Ali Martinez voorspelt Enorme Bitcoin liquidatie
Derivatenmarkt wijst op optimisme rond Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers in vrije val, wat is er aan de hand?
‘Bitcoin koers gaat dalen na de halving’
Crypto analisten: Ripple (XRP) is klaar voor een Gigantische koersstijging