Nieuws

Bitcoin moet $213.000 zijn om Amerikaanse geldvoorraad te vervangen

De investeringsbank Union Bank of Switzerland (UBS) zegt dat de Bitcoin koers rond de $213.000 dollar moet liggen om de Amerikaanse geldvoorraad te vervangen.

Afname in Bitcoin betalingen

In het nieuwe rapport die UBS naar buiten heeft gebracht staat dat Bitcoin momenteel niet als geld gebruikt kan worden. Dit omdat de mogelijkheden worden belemmerd door de capaciteitsbeperking van het Bitcoin netwerk. In het rapport staat dan ook het volgende: “Onze bevindingen suggereren dat Bitcoin, in zijn huidige vorm, te onstabiel is en beperkt tot een levensvatbaar betaalmiddel voor wereldwijde transacties of een reguliere beleggingscategorie.” In het rapport wordt wel gezegd dat cryptocurrencies potentieel hebben om als geld gebruikt te gaan worden, echter zijn de prijzen te bewegelijk. Dit verhinderd de mogelijkheid om het als serieus geld te zien. Het aantal transacties dat gedaan wordt met Bitcoins daalt. In september 2017 zagen we dat er voor zo’n $411 miljoen dollar met Bitcoins werd betaald. In juli 2018 ligt dit nog maar rond de $69 miljoen dollar.

Over 10 jaar is Bitcoin ‘s werelds enige betaalmiddel

Zoals we hierboven ook al omschreven is de bewegelijkheid van de koers een probleem. Dit omdat cryptocurrencies zo nooit als normaal betaalmiddel gebruikt kunnen worden. Econoom Kim Grauer zegt het volgende: “Toen de prijs vorig jaar zo snel omhoog ging, zou je op één dag $ 1.000 kunnen verliezen als je het uitgeeft.” Het is geen stabiel betaalmiddel. Je kunt zomaar heel veel geld verdienen of verliezen door Bitcoins als betalingsmiddel te gebruiken. Andere onderzoekers zeggen dat vooral de transactiekosten een probleem zijn. Zo zegt onderzoeker Nicholas Weaver dat de digitale valuta niet bruikbaar is door de hoge transactiekosten. Toch zijn er ook belangrijke mensen die geloven in de Bitcoin. Zo zei de CEO van Twitter dat hij BTC als ‘s werelds enige toekomstige betaalmiddel ziet. Hij zegt wel dat de opkomst waarschijnlijk meer dan 10 jaar zal duren. Of we snel een BTC koers rond de $213 duizend euro zullen zien is de vraag. Misschien, zoals de CEO van Twitter zegt, over 10 jaar?!