Bitcoin stijgt
Bitcoin

Bitcoin koers nadert 20 duizend dollar, is dit het einde van de Crypto winter?

Ook vandaag beleefde de cryptomarkt weer een prachtige dag, vooral omdat de Bitcoin koers kracht blijft tonen. Dit ondanks een waarschuwing van de Amerikaanse minister van Financiën Janet Yellen.

En niet alleen de cryptomarkt, ook de aandelenmarkt kleurde opnieuw groen. Dit omdat consumenten langzaam positiever worden over de wereld economie. Uit een onderzoek van de Universiteit van Michigan bleek dat het vertrouwen is gestegen naar het hoogste punt in negen maanden tijd. Dat is ook goed nieuws voor de cryptomarkt

Bitcoin koers nadert belangrijke 20 duizend dollar grens

De Bitcoin koers is voor de vijfde achtereenvolgende dag gestegen en heeft deze avond zelfs de 20 duizend dollar grens aangetikt. Sommige handelaren zijn nu zelfs zo optimistisch dat ze dit het einde van de crypto-winter noemen.

BTC koers 1 uur per candle – Bron: Tradingview

Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 BTC token rond de $19.852. Slechts een uur eerder, rond 23:35, steeg de koers zelfs tot een hoogtepunt van $19.995. Het is dus duidelijk dat de bulls nu vechten om de belangrijke 20 duizend dollar grens te doorbreken.

Als deze weerstand doorbroken wordt en dit niveau omgezet kan worden in een ondersteuningsniveau zou dat zeer bullish zijn en kunnen zorgen voor flinke winsten op de korte termijn. Aan de andere kant zou een afwijzing op dit niveau zorgen voor een pull back richting de 19.000 duizend dollar grens.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
PlanB: Bitcoin koers kan gigantisch stijging maken tot $500.000
Australië bereikt mijlpaal van 1.000 actieve crypto-geldautomaten
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?