Bitcoin crash
Bitcoin

Bitcoin koers ruim 4% omlaag – wat is er aan de hand?

Vanaf de piek van $70.580 die gisteravond werd bereikt, is de Bitcoin koers met 4,44% gedaald naar een bodem van $67.450. Het blijft soms raadselachtig hoe Bitcoin in korte tijd gigantische winsten, maar ook verliezen kan noteren. Gisteren leek Bitcoin het positieve momentum weer terug te vinden, maar vanochtend is alles weer anders.

Waarom viel de Bitcoin koers omlaag?

Er lijkt geen sprake van een fundamentele reden voor de koersdaling van Bitcoin. Om dat te controleren kun je bijvoorbeeld naar de goudkoers kijken. Als die een vergelijkbare schuiver maakte, dan zou het kunnen dat de gehele markt wat problemen kent op dit moment.

Dat lijkt echter niet het geval. Een andere mogelijkheid is dat de Mt. Gox munten richting nieuwe adressen lijken te gaan. Mt. Gox was het beursplatform dat in 2014 implodeerde. Veel gebruikers van dat platform krijgen binnenkort hun Bitcoin terug, die ze in theorie in de verkoop kunnen gooien.

Opvallend is dat er gisteren ook sprake was van een lang vakantieweekend in de Verenigde Staten. Daar waren de beurzen dus niet open. Ook kwam er geen belangrijke macro-economische data uit Amerika.

Vrijdag komt die wel weer in de vorm van de PCE Price Index, de favoriete inflatiemeter van de Amerikaanse centrale bank. Als die lager uitvalt dan verwacht, dan kan dat Bitcoin weer een steuntje in de rug geven.

Lagere inflatie is nu nodig voor nieuwe renteverlagingen van de Amerikaanse centrale bank.

Spot Bitcoin ETFs bezitten 1 miljoen BTC

Nog een bijzonder feit komen we tegen bij de Spot Bitcoin ETFs over de hele wereld. Die bezitten bij elkaar namelijk meer dan 1 miljoen Bitcoin en daarmee dus 1/21e van de totale suppy van Bitcoin.

Michael Saylor heeft het over “1 Nakamoto” aan Bitcoin. Het gerucht gaat dat Satoshi Nakamoto 1 miljoen Bitcoin bezit uit de begintijd. Daar kan Saylor naar verwijzen door het deze naam te geven.

Het zou echter ook kunnen dat hij hiermee het tegenovergestelde van een Satoshi wil maken. Een Satoshi is de kleinste rekeneenheid voor Bitcoin. In één Bitcoin zitten 100 miljoen Satoshi.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Tot hoever kan de Bitcoin koers dalen?
Coatue Management investeert $150 miljoen in Bitcoin-Miner Hut 8 Corp
Bitcoin-handelaren verliezen godsvermogen dankzij nieuwe crash
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist voorspelt stijging van 1.724% voor deze altcoin
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Crypto markt kleurt donkerrood – Wat is er aan de hand?