Bitcoin stijgt
Bitcoin

Bitcoin koers schiet plotseling met 4% omhoog

De Bitcoin koers kende een dramatische start van de week en eindigde gisteren op een bodem van ongeveer 61.500 dollar. Vannacht begon Bitcoin ineens te stijgen en momenteel staat er weer een koers van 64.250 dollar op de borden.

Waarom stond Bitcoin zo onder druk deze week?

De Amerikaanse dollar viert feest

Op dit moment is de Amerikaanse dollar aan zijn beste 5-daagse run sinds februari 2023 bezig, terwijl de Bitcoin koers over diezelfde periode wat moeilijkheden kende.

De reden voor de sterke prestaties van de Amerikaanse dollar? Die lijkt te liggen bij de verwachting dat de rentes nog lang op dit verhoogde niveau blijven.

“Minder dan een maand geleden zette de markt nog in op een Amerikaanse centrale bank die in juni zou beginnen met het verlagen van de rente. Nu is hoger voor langer het basis-scenario voor de rente”, aldus The Kobeissi Letter op 17 april.

Die hoge rentes maken dat investeerders profiteren van de relatief hoge rendementen op staatsobligaties en spaartegoeden, waarmee de vraag naar de Amerikaanse dollar stijgt.

Dankzij deze ontwikkelingen is de Bloomberg Dollar Spot Index (BBDXY), die de prestaties van 10 grote fiatmunten afzet tegen die van de Amerikaanse dollar, met 2 procent geklommen over de afgelopen 5 handelsdagen. Dat markeert de grootste stijging in 14 maanden voor de BBDXY.

Sterke dollar zet Bitcoin onder druk

Over diezelfde 5 dagen is Bitcoin juist ~9 procent verloren met zijn huidige koers van 64.200 dollar. Het probleem op de korte termijn lijkt vooral te liggen in de inflatie van Amerika, die volgens Jerome Powell, de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank, niet op weg is naar ede gewenste 2,0 procent.

“Het lijkt erop dat het langer gaat duren om dat voor elkaar te krijgen”, aldus Powell.

Justin Spittler waarschuwt vervolgens op Twitter dat de Amerikaanse dollar iedere keer nadat het “overgekocht” raakte aan een gigantische correctie begon.

Die correctie is nog niet begonnen, maar de Bitcoin koers lijkt al een voorschot te nemen op die koersdalingen voor de Amerikaanse dollar. Terwijl de rest van de markt slaapt is Bitcoin op dit moment aan het vlammen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers beleeft sterke week, crypto analist voorspelt meer vuurwerk
Anthony Scaramucci verwacht dat meer pensioenfondsen in Bitcoin zullen stappen
Professionele investeerders stappen massaal in Spot Bitcoin ETFs
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten