Bitcoin stijgt
Bitcoin

Bitcoin koers staat op het punt van historische uitbraak

Bitcoin (BTC) is weer volop aan het knallen en heeft sinds afgelopen dinsdag eindelijk weer grip op het belangrijke prijslevel van $70.000. Nu dit psychologische level weer heroverd lijkt te zijn, ligt een historische uitbraak op de loer.

Het decentrale activum zou namelijk vervroegd de langverwachte parabolische fase van zijn bullmarkt kunnen betreden. Maar hiervoor moeten de bulls nog wel een tandje bijzetten.

BTC kan geschiedenis schrijven

De Bitcoin koers kleurt deze week weer overtuigend in het groen. Met name de eerste twee dagen waren een groot succes, met een totale stijging van grofweg 5%. Hiermee is de grens van $70.000 gepasseerd, en al enkele dagen is Bitcoin bovendien in gevecht met de volgende halte van $71.000.

De vooraanstaande crypto-analist Rekt Capital heeft de cycli van Bitcoin, op basis van historische data, opgedeeld in verschillende fasen. Momenteel zou de koers zich volgens hem bevinden in de zogenoemde ‘post-halving re-accumulation fase’. Zoals de naam al suggereert is dit de fase die volgt na de Bitcoin halving, gekenmerkt door saaie zijwaartse prijsactie.

Deze tijdrovende periode zou op basis van het verleden nog wel even moeten duren. Mocht de geschiedenis in herhaling treden dan zou bitcoin pas ergens in september explosief de lucht in schieten.

Bitcoin bevindt zich momenteel wat dat betreft op een cruciaal punt. Rekt Capital erkent dan ook op socialmediaplatform X dat bitcoin binnenkort geschiedenis zou kunnen schrijven met zijn snelste uitbraak ooit uit de post-halving re-accumulation fase.

Bitcoin nadert grote hobbel

Voordat het echter zover is zal bitcoin eerst de laatste sterke weerstandszone moeten overwinnen, die loopt tussen grofweg $71.500 en de in maart gevestigde all-time high van vlak onder de $74.000. 

Mocht de Bitcoin koers deze horde voorbij knallen, zou dit volgens Rekt Capital het begin markeren van de parabolische fase van de cyclus. 

Indien Bitcoin dit pad kiest, zou de discussie over een mogelijke versnelde cyclus weer sterk oplaaien. 

Bitcoin heeft dit keer namelijk voor het eerst in zijn gehele geschiedenis al vóór de halving een nieuw prijsrecord gevestigd, waardoor het wat dat betreft voorloopt op schema. 

Er zijn tal van mogelijke scenario’s, en alleen de tijd zal uitwijzen hoe de werkelijkheid zich zal ontvouwen. Bovendien is het geen garantie dat de recente Bitcoin halving opnieuw zal leiden tot een nieuwe bullmarkt.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Crypto analist voorspelt Bitcoin koers van $803.034
De Bitcoin hashrate daalt – Wat is er aan de hand?
Rentebeleid van Federal Reserve vergroot druk op Bitcoin koers
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken