USA Airforce
Bitcoin

Bitcoin koers stijgt doordat Pelosi toch naar Taiwan is afgereisd

Nancy Pelosi, de voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, bezocht vandaag Taiwan. Dit terwijl China meerdere malen heeft gewaarschuwd voor de gevolgen.

China heeft direct een militaire oefening aangekondigd. Maar nu een onmiddellijke vergelding door China uitblijft is dat goed nieuws voor Amerikaanse aandelen en andere risicovolle investeringen. Ook de Bitcoin koers steeg vandaag met twee procent naar een belangrijk weerstandsniveau van $23.500.

De aandelenmarkt stijgt terwijl de dollar consolideert

De Amerikaanse aandelenmarkten presteerden vandaag dus goed, waarbij de S&P500 en de Nasdaq vandaag zijn gestegen met respectievelijk 1,77% en 0,95% zijn gestegen. Het nieuws dat de Amerikaanse top ambtenaar Nancy Pelosi Taiwan was gaan bezoeken zonder repercussies uit China, zorgde voor de positieve stemming. De Amerikaanse dollarindex (DXY) consolideerde, nadat het stevige winsten had geboekt aan het begin van de week.

De toekomst van de Bitcoin koers is onzeker

Het is voor analisten lastig te voorspellen wat er in de komende weken gaat gebeuren met de Bitcoin en Ethereum koers. Ook analisten van ARK Invest vertellen dat het twee kanten op kan vallen. Alles zal staan en vallen met de macro economische triggers.

Aangezien de cryptomarkt de afgelopen tijd gecorreleerd is met de Amerikaanse aandelenmarkt, is dit de belangrijkste invloed op de Bitcoin prijs. Maar, aangezien er veel onrust in de wereld heerst, is het ook allerminst zeker wat er met de aandelenkoersen zal gebeuren.

Bitcoin nieuws

Bitwise CIO: ‘Bitcoin ETFs zullen nog jaren kapitaal naar binnen trekken’
Bitcoin koers onder druk door macro-economische tegenwinden
Waarom crypto-experts voorspellen dat de Bitcoin koers veel verder gaat stijgen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Alarmbellen rinkelen: Signalen waarschuwen voor grote XRP koersval
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen