Bitcoin koers stijgt naar $7400 – waarom?

Gisteren zagen we de Bitcoin koers al stijgen tot boven de $7000. Vandaag zien we dat de prijsstijging heeft doorgezet waardoor de weerstandszone van $7200 is doorbroken. De prijs bereikte vandaag zelfs een hoogtepunt van $7.450. Dit gebeurde toen ook de Amerikaanse beurzen sterk opende. De S&P500 steeg met 7,03% en de Dow Jones steeg met 7,73%.

Het lijkt erop dat beleggers weer vertrouwen beginnen te krijgen nu het aantal coronainfecties in Italië, Spanje en China begint te vertragen. Ook de geruchten over aanvullende financiële stimuleringspakketten van regeringen brengen positiviteit met zich mee.


Bitcoin prijsverwachting

De sterke koersstijging die gisteren van start ging trok de Bitcoin prijs tot boven de stijgende trendlijn en door het $6.900 niveau dat sinds 20 maart als een sterke weerstand functioneerde. Gisteren werd de $7.200 nog genoemd als weerstand maar ook deze is vandaag doorbroken. Hiermee heeft Bitcoin nu op 3 opeenvolgende maandagen $600 gewonnen.

Bitcoin bereikte vandaag een hoogtepunt van $7.450. Sinds dit hoogtepunt is de prijs weer een klein beetje gedaald. De BTC prijs ligt op het moment van schrijven rond de $7.375. Een kleine correctie op zulke niveau’s is helemaal niet raar. We hebben een periode van enorme volatiliteit gezien en een terugval tot onder de $7000 zou dan ook mogelijk kunnen zijn. Als dit gebeurd is het verstandig om de volgende ondersteuningsniveau’s in de gaten te houden: $6.900, $6.750 en $6.200. Echter verwachten wij niet zo’n scherpe terugval.

Een meer logische uitkomst zou zijn dat de prijs iets terugvalt tot een niveau van $7.200, waarna de prijs opnieuw stijgt tot $7.450. Hier kan de koers even consolideren, of zelfs stijgen tot de $8.000.


$8.000 is belangrijk niveau

Als we de grafiek verder analyseren dan zien we dat de prijsstijging is gestopt bij het voortschrijdend gemiddelde van 50 dagen. Als deze weerstand omgedraaid kan worden naar een ondersteuningspunt dan is de kans groot dat de prijs stijgt richting de $8.000. Deze $8,000 grens wordt veelvoudig benoemd als een enorm belangrijk punt. Pas als deze overwonnen wordt kunnen we weer spreken van een bullmarkt.

 
 

Bitvavo App – Handel €1000 per dag gratis in juli

Bitvavo exchange

Download de Bitvavo app voor Android en iOS en verhandel tot €1000 aan digitale valuta, per dag, zonder handelskosten te betalen.

knop_account-aanmaken