Bitcoin crash
Bitcoin

Bitcoin koers valt onder de $60.000 – wat is er aan de hand?

De Bitcoin koers is over de afgelopen weken met bijna 20 procent gedaald, maar dat lijkt de meeste handelaren op dit moment nog niet in de war te brengen. Gisteravond viel de Bitcoin koers zelfs terug tot 59.000 dollar en inmiddels vechten de bulls om de koers boven de grens van 60.000 dollar te houden.

Uurgrafiek Bitcoin. Bron: Tradingview

Koersdalingen zijn de normaalste zaak van de wereld

Als je het aan Real Vision CEO en voormalig topbankier Raoul Pal vraagt, zijn de koersdalingen van Bitcoin van de afgelopen periode de normaalste zaak van de wereld.

“Dit is de vierde correctie van 20 procent voor Bitcoin in 12 maanden. Dat is allemaal vrij normaal”, aldus Raoul Pal op Twitter.

Rekt Capital, een andere populaire analist binnen de industrie, claimt dat deze koersdalingen precies zijn wat Bitcoin nodig heeft om zichzelf te “synchroniseren” met de traditionele halving-cyclus.

“De koers kan tot 40.000 dollar dalen, maar ook stijgen tot 400.000 dollar. Dat is gewoon hoe het is en het blijft een fantastische gok”, zo voegt Thomas Fahrer nog toe.

De realiteit is dat Bitcoin hiermee met 5 procent is gedaald over de afgelopen 24 uur en dat doet uiteraard pijn. Veel mensen zullen zich zorgen maken over de digitale munt.

Een schrale troost is dat de rest van de markt voor risico-assets ook behoorlijk gedaald is gisteren. Niet alleen Bitcoin, maar ook de Amerikaanse beurzen gingen gisteren hard onderuit.

De bodem nadert voor Bitcoin

De Bitcin koers komt “dichter en dichterbij zijn uiteindelijke bodem”, zo schrijft Rekt Capital op Twitter.

CEO van Collective Shift Ben Simpson denkt dat er momenteel een gebrek aan narratief is voor handelaren, nadat de halving achter de rug is en de Spot Bitcoin ETFs hun ding hebben gedaan.

Voor de lange termijn blijft hij echter optimistisch over de Bitcoin koers. “Ik geloof dat we de komende maand of twee wat grillige koersactie krijgen en dat we blijven dalen. Met name door de macro-economische onzekerheid.

Er komt een rentebesluit aan van de Amerikaanse centrale bank, er zijn oorlogen en er is veel onzekerheid in de markt”, aldus Simpson.

Ook op het gebied van technische analyse zien veel analisten nog perspectief voor Bitcoin. Volgens Gally Sama vormt de Bitcoin koers een gigantische “cup and handle”, wat over het algemeen een bullish patroon is voor de koers.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin is klaar voor het vervolgen van zijn bullmarkt in H2 2024
Bitcoin spiegelt extreem bullish scenario
Wordt Donald Trump de redder van Bitcoin in Amerika?
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten