bull market
Bitcoin

‘Bitcoin koers van 1 miljoen dollar na de ETF-lancering’

Bitcoin-maximalist Samson Mow, oprichter van het bedrijf JAN3, voorspelt na de lancering van de Spot Bitcoin ETFs in de Verenigde Staten een Bitcoin koers van 1 miljoen dollar. In een recent interview voorspelt hij dat de aanstormende bullmarkt significant anders is dan bullmarkten uit het verleden, waarmee de vierjarige-cyclus wordt gebroken.

Combinatie van vraag- en aanbodschokken voor Bitcoin

Volgens Samson Mow zal de ongeëvenaarde koersexplosie van Bitcoin worden gedreven door een combinatie van vraag- en aanbodschokken.

“Het lijkt erop dat alle Bitcoin ETFs op dezelfde dag goedkeuring krijgen. Wat dit betekent is dat een heel beperkt aanbod van Bitcoin wordt geconfronteerd met een gigantische berg aan kapitaal. Er is al een beperkt aantal Bitcoin beschikbaar bij de beurzen, waardoor we een aanbodschok vermenigvuldigd met een vraagschok krijgen. Dat levert een prijsschok op.

Dat is waarom Bitcoin in één keer heel erg kan stijgen”, aldus Samson Mow.

Volgens Samson Mow is de huidige rally van Bitcoin niet eens zo speciaal. “Dit is een rally voor mieren. De echte rally gaat Bitcoin naar de koers van 1 miljoen dollar sturen en dat is op het moment dat de Spot Bitcoin ETFs op de markt komen en we tientallen miljarden of misschien wel honderden miljarden dollars naar Bitcoin zien stromen op heel korte termijn”, aldus Mow.

Ook Raoul Pal voorspelt een Bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Overigens is Samson Mow niet de enige die extreem bullish is over de Bitcoin koers. Ook Real Vision CEO Raoul Pal voorziet op basis van zijn macro-economische perspectief een Bitcoin koers van tussen de 500.000 dollar en 1 miljoen dollar richting het einde van 2025.

“Deze cyclus kan gestoord worden en voelt meer als die van 2017 dan de vorige cyclus. En die cyclus had ook niet veel geldprinterij van centrale banken. De balansen van centrale banken zijn inmiddels alweer stijgende”, aldus Raoul Pal.

In mei 2024 lijkt hij een Bitcoin koers van 218.000 dollar te voorspellen, om vervolgens in maart 2025 weer op 209.000 dollar uit te komen en daarna in april 2026 naar 500.000 dollar door te schieten.

Verder ziet Raoul Pal net als Samson Mow de cruciale rol voor institutionele beleggers in het stijgen van de Bitcoin koers. Iedereen lijkt laaiend enthousiast over de komst van de Spot Bitcoin ETFs, waarvan we de impact duidelijk niet moeten onderschatten.

Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Nog maar even: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Is dit het geheime wapen van Bitcoin?
Crypto-analist Ali Martinez voorspelt Enorme Bitcoin liquidatie
Derivatenmarkt wijst op optimisme rond Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers in vrije val, wat is er aan de hand?
‘Bitcoin koers gaat dalen na de halving’
Crypto analisten: Ripple (XRP) is klaar voor een Gigantische koersstijging