Bitcoin green, Bitcoin stijgt
Bitcoin

Bitcoin koers van 48.000 dollar in aantocht?

Als we Dalmas Ngetich van NewsBTC mogen geloven, dan is de glijpartij van Bitcoin inmiddels compleet en zijn we klaar voor hogere koersen. In zijn analyse spreekt Ngetich de verwachting uit dat we binnen afzienbare tijd een Bitcoin koers van 48.000 dollar op de borden te zien krijgen.

De populaire Twitter-analist Mike Alfred is het eens met die analyse en ziet de Bitcoin koers uiteindelijk ook opspringen naar dat niveau.

120 miljoen dollar aan liquidaties

Dat veel mensen niet op de koersdalingen van Bitcoin hadden gerekend blijkt wel uit de gigantische hoeveelheid liquidaties die we momenteel zien.

Tijdens de koersval van Bitcoin werden er voor meer dan 120 miljoen dollar aan derivaten-posities geliquideerd op de derivatenmarkt.

Grappig genoeg gingen er naast de 105 miljoen dollar aan long-posities ook 15 miljoen shorts naar de liquidatie-zone, omdat de koers na de extreme dip weer snel herstelde.

Volgens sommigen betekent het uitwassen van de long-posities op de derivatenmarkt dat Bitcoin weer “schoon” is en klaar is om verder te stijgen.

Kan Bitcoin naar een nieuwe all-time high stijgen?

De allergrootste vraag waar iedereen mee zit is natuurlijk of Bitcoin de potentie heeft om een nieuwe all-time high te noteren. Dat moet de komende dagen blijken. Het is nu echt aan de bulls om het momentum weer over te nemen en de markt te laten zien dat zij nog niet klaar zijn met hun explosieve stijgingen.

De bovenstaande koersgrafiek van NewsBTC toont in ieder geval dat de Bitcoin koers veel weerstand kreeg op het niveau van 45.000 dollar.

Wat dat betreft is het niet vreemd dat we een tik omlaag zien, zeker als je dat combineert met de excessieve risico’s die veel handelaren de afgelopen dagen hebben genomen om extra te profiteren van de koersexplosies van de digitale munt.

Vaak is het wachten op het moment dat dit soort dingen fout gaan en nu was het raak…

December deal: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin ETF’s zetten succes voort met meer dan $300 miljoen aan instromen
Duitsland voltooit $3 miljard Bitcoin-verkoop: positief nieuws voor BTC koers
Aantal crypto-gebruikers wereldwijd zal binnen twee jaar groeien tot 1 miljard
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen