Bitcoin stijgt
Bitcoin

Bitcoin koers van $73.000 dollar is cruciaal

Een potentiële terugkeer van Bitcoin naar het niveau van 73.000 dollar kan volgens de populaire analist James Check zorgen voor de acceleratie naar “escape velocity” voor de koers.

Escape velocity is een term die in de astrofysica wordt gebruikt om de minimumsnelheid te beschrijven die een object nodig heeft om te ontsnappen aan het zwaartekrachtsveld van een hemellichaam, zoals een planeet of maan, zonder verdere voortstuwing.

Met andere woorden: James Check voorspelt een gigantische koersexplosie als Bitcoin voorbij het niveau van 73.000 dollar kan komen.

Waarom is de koers van $73.000 van belang?

Check verwijst hiervoor onder andere naar de short-term holder (STH) Market Value to Realized Value (MVRV) metriek. Volgens die indicator is de markt nog niet “overstrekt, overgekocht of oververzadigd.”

“Hoewel de transitie van enthousiasme naar euforie snel kan plaatsvinden, voelt het alsof we (nog) niet op het punt van euforische escape velocity zitten”, zo vertelt Check in zijn nieuwsbrief.

“We zitten nog steeds in een stabiele, enthousiaste, maar vooral NIET euforische fase van de bullmarkt”, zo gaat hij verder. Bitcoin lijkt volgens hem nu sterke fundamenten te leggen voor een koersrally op het niveau van 73.000 dollar.

Ook zwakte op het niveau van $73.000

Belangrijk is het volgens Check om te beseffen dat korte-termijn investeerders (mensen die hun Bitcoin minder dan 155 dagen bezitten) rond de koers van 73.000 dollar op “significante winsten” staan.

Check denkt dat er daardoor ook enige weerstand kan ontstaan op dat niveau. De meeste analisten zijn het met James Check eens over het sentiment op dit moment, dat nog niet heel bullish is, ondanks dat we op een koers van 70.000 dollar staan.

“Bitcoin staat op 70.000 dollar en er is weinig enthousiaste en geen euforie. Dat moet je leuk vinden”, aldus Hyland.

De Nederlandse analist Jelle sluit zich aan bij de woorden van Check en Hyland.

“Bitcoin is één nies verwijderd van de fase van prijsontdekking”, aldus Jelle. Daarmee doelt hij uiteraard op het verkennen van nieuwe all-time highs voor Bitcoin.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Liquidatiegolf gaat Bitcoin naar nieuwe all-time high brengen?
Duitse overheid verplaatst grote hoeveelheid Bitcoin
LandBridge, een Amerikaans bedrijf gespecialiseerd in de aankoop van land voor olie- en gaswinning, verdient geld aan Bitcoin miners
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen